C++ dilinde sabit disk seri numarsı almak ?
-
- Üye
C++ dilinde sabit disk seri numarsı almak ?
Selamlar. Ben c++ dilinde programa sabit diskin seri numarasını almak istiyorum. bu numaraylada şifre üretmeyi düşünüyorum. Daha önce visual basic dilinde yaptığım programda bunu yapmıştım. Fakat c++ beceremedim.
Birde c++ da activex ekleyemedim. elimde hazır ocx ler var ama bunları ekleyemiyorum.
herkese selamlar cevaplarınızı bekliyorum.
Birde c++ da activex ekleyemedim. elimde hazır ocx ler var ama bunları ekleyemiyorum.
herkese selamlar cevaplarınızı bekliyorum.
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Bunun için aslında wmi yı kullanmak çok daha akıllıca olacaktır. Sadece disk değil windows un tanıdığı tüm donanıma ait bilgilerie buradan erişebilirsiniz. Hatta uzaktaki makinalarin bile (eğer rpc kapalı değilse ve yetkili bir kullanıcı şifresi biliyorsanız tabi)
Bunun için aslında wmi yı kullanmak çok daha akıllıca olacaktır. Sadece disk değil windows un tanıdığı tüm donanıma ait bilgilerie buradan erişebilirsiniz. Hatta uzaktaki makinalarin bile (eğer rpc kapalı değilse ve yetkili bir kullanıcı şifresi biliyorsanız tabi)
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
http://msdn.microsoft.com/library/defau ... erence.asp
bu linkten gereken bilgileri alabilirsiniz. Bu yaz burda staj yapan bir arkadaşa bunu kullandırarak bir inventory uygulaması yazdırdık.
http://msdn.microsoft.com/library/defau ... erence.asp
bu linkten gereken bilgileri alabilirsiniz. Bu yaz burda staj yapan bir arkadaşa bunu kullandırarak bir inventory uygulaması yazdırdık.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
------------------------
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Cevap yazmak istemezdim ama bu ilk defa başıma gelmiyor, diğer platformlarda daha önce de söylediğimi burada da yazmak zorundayım. Bakınız iyi niyetli olmakla salak olmak arasında çok ince bir fark vardır. Ben hep iyiniyetli tarafında durmaya çalıştım ve diğer tarafa geçmeye niyetim yok. Eğer burada yol yordam önerecek birisini arıyorsanız bana göre bu iyi niyettir ve size "şuraya bak, buraya bak" diye söylerim. Yok siz yazamadığınız bir kodu yazacak adam arıyorsanız o durum çizginin diğer tarafıdır ki ben o tarafa geçmeye niyetli değilim.
Anlayışın heryerde aynı olduğu gerçeğinin yüzüme vurulmasıyla beni neredeyse düşmek üzere olduğum bir yanılgıdan kurtardığınız için Allah sizden razı olsun,
Kolay gelsin.
Cevap yazmak istemezdim ama bu ilk defa başıma gelmiyor, diğer platformlarda daha önce de söylediğimi burada da yazmak zorundayım. Bakınız iyi niyetli olmakla salak olmak arasında çok ince bir fark vardır. Ben hep iyiniyetli tarafında durmaya çalıştım ve diğer tarafa geçmeye niyetim yok. Eğer burada yol yordam önerecek birisini arıyorsanız bana göre bu iyi niyettir ve size "şuraya bak, buraya bak" diye söylerim. Yok siz yazamadığınız bir kodu yazacak adam arıyorsanız o durum çizginin diğer tarafıdır ki ben o tarafa geçmeye niyetli değilim.
Anlayışın heryerde aynı olduğu gerçeğinin yüzüme vurulmasıyla beni neredeyse düşmek üzere olduğum bir yanılgıdan kurtardığınız için Allah sizden razı olsun,
Kolay gelsin.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
------------------------
hocam, Cevap yazın ama, keske anlayarak yazsa idiniz. belkide hatta bizde idi yanlıs cumleler kurduk ve size kendimizi yanlıs anlattık. Ama benim anlatmak istedigim olay yardımlasma demek yardım etmek demektir. Yardım paketlerinin oldugu yerlerinin adresleri vermek degildir. Tabiki hocam bu bir anlayis bazılarıda sizin gibi yapabilir. Ama bunda hakaret vari, kod yazacak kalar salak degilim demek. özür diliyorum beni yaraladı bu site anlayisina gore yaraladı. kimse sizden boyle bise istemedi.
Soyle ozetlersem
siz bagdat caddesindeki bir dukkanından bahsediuyorsunuz ben de size ankaradayim nasıl giderim diyorum sizde cevap istanbula git orda bir arastıma yap diyorsunuz. Bende o arastırmadan sa sizden bagdat caddesinin tarifini istiyorum diyorum . Sizde bana dukkanı sana nediye gosteriyim ki ben salak mıyım diyorsunuz.
Özür dilerim ama anlayis farklı
tabiki siz haklısınız soylemek zorunda degilsinizki
ama bigli paylasarak artar. Saklarsanız sizde kalır.
Yanlıs anlasıldıgı icin ozur diliyorum umarim hakkınızı helal edersiniz.
Rabbim yanlıs yaptıgım icin affet eder insallah beni.
Soyle ozetlersem
siz bagdat caddesindeki bir dukkanından bahsediuyorsunuz ben de size ankaradayim nasıl giderim diyorum sizde cevap istanbula git orda bir arastıma yap diyorsunuz. Bende o arastırmadan sa sizden bagdat caddesinin tarifini istiyorum diyorum . Sizde bana dukkanı sana nediye gosteriyim ki ben salak mıyım diyorsunuz.
Özür dilerim ama anlayis farklı
tabiki siz haklısınız soylemek zorunda degilsinizki
ama bigli paylasarak artar. Saklarsanız sizde kalır.
Yanlıs anlasıldıgı icin ozur diliyorum umarim hakkınızı helal edersiniz.
Rabbim yanlıs yaptıgım icin affet eder insallah beni.
En son musti tarafından 03 Eyl 2005 06:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
@musti, hocam sen dükkandaki bir ürüne bedel ödemeden, bir başkasının alıp onu sana vermesini istiyorsun. acaba oradaki ürünleri eline alıp inceledinmi?musti yazdı: siz bagdat caddesindeki bir dukkanından bahsediuyorsunuz ben de size anlaradayim nasıl giderim diyorum sizde cevap istanbula git orda bir arastıma yap diyorsunuz. Bende o arastırmadan sa sizden bagdat caddesinin tarifini istiyorum diyorum . Sizde bana dukkanı sana nediye gosteriyim ki ben salak mıyım diyorsunuz.
.
ayrıca form kurallarını okumanı tavsiye ederim..

anlayamadım ki ben bise almadim ki dukkanın yerini bile istemedim sadece ben ankaradayim badgat caddesini sizin kadar iyi bilmiyorum dedim dedim abi
ne hata ettim
bedel konusuna aciklik olsun diye yaziyorum :
Hic bir dukkan sahibi urunlerinin fiyatını soylemedim dukkanda kovmaz.
soylesin abi o zaman bu isin bedeli budur diye biz de ona gore devam edelim.
gerci bu bedel konusu sanki biizim yazımızla alakalı degil ama.
allah razı olsun
hatam varsa ozur dilerim.