View mi SP mü, OnCalculator mu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

View mi SP mü, OnCalculator mu

Mesaj gönderen musti »

S.a.
Sevgili hocalarım

Bir master dosyanız var ve birde detail dosyanız var

rapor alıyorsunuz
Master dosyanızda
kodu, adı fieldları var

detail dosyanızda
kodu, tarih, borc, alacak var

Sizce en iyi yol hangisi
View mi olusturmak ,
sp mi olusturmak
IBDatasetin onclalcfiled olayına (bir adat select sum(borc),sum(alacak) form detail where kodu=... koyup sonucu masterdaki calculated bir alan tanımlayıp ona eşitlemek mi
Kullanıcı avatarı
ozkanagiral
Üye
İletişim:

view

Mesaj gönderen ozkanagiral »

A.S
Bu linkte yazılanlar soru nuza yanıt olabilir, ama bir anket misali tercihleri öğrenmek istiyorsanız ben view derim. Gerekçem ise, view daha hızlı çalışacaktır.

viewtopic.php?t=652&highlight=view

İyi Çalışmalar
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Projenin büyüklüğüne göre stratejik bir karar vermeniz gerekir.Basit bir hesap kitap uygulaması için view en stabil çözüm olacaktır.Ancak projenin sürekli geliştirileceğini söylerseniz bu durumda SP tercih edilmeli zira olay bi noktadan sonra SP'siz çözülemeyecek bi hale gelebilmekte.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

tks ederim.
Masterin IBDatasetin onclalcfiled olayına (bir adat select sum(borc),sum(alacak) orm detail where kodu=... bir query koyup sonucu masterdaki calculated bir alan tanımlayıp ona ekliyordum bu bana cok hızlı geliyordu cunku ekranda gorulecegi zaman hesaplama olayı oluyordu ve cabucak gerleşiyordu. Tarih aralıgınıda bu Qurynin icine ekleyebiliyordum. Ama bundan sonra view la yapmaya karar verdim Sp biraz karisik geldi bana.
Yani master tabloda 5.000 adet musteri kartın var. Detail dosyanda 1.2500.000 kayıt var yani ortalama bri musteri icin 250 hareket var.

viewa dısardan tarih aralıgı gonderilebilir demi bu arada

firkirlerinizi benimle paylaşıp bana yol gosterdiginiz icin tesekur ederim
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

Tarih aralıklı sorgularda view sanırım uygun olmadı.
yada ben yapamadım ne dersiniz.

yani a kartının 01.01.2005 31.09.2005 arasındaki borc toplamı gibi durumlarda view uygun degil gibi.