1. Kolon değerine göre 2. kolona değer atamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
1. Kolon değerine göre 2. kolona değer atamak
Merhabalar;
illler sütununda istanbul gorduğu anda aynı kayıdın plaka no bolumune 34 yazabilmek için nasıl bir çözüm bulabilirim.
Teşekkür Ederim.
illler sütununda istanbul gorduğu anda aynı kayıdın plaka no bolumune 34 yazabilmek için nasıl bir çözüm bulabilirim.
Teşekkür Ederim.
Celebrating the past , Creating the Future
Kod: Tümünü seç
table1.first;
while not table1.eof do
begin
if ///////////////// karşılaştırma yap then
begin
/////////////
else
////////
table1.next;
end;
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
-
- Üye
-
- Üye
-
- Üye
Merhaba,
İlleri ve kodları bir table'a yazarsınız. Dblookuplistbox'ı kullanabilirsiniz. Ben Müşterinin vergi dairesininin adını müşteri dosyasında tutacağıma id nosunu tutuyordum. Dblookupcombobox ile ismini formuma taşıyordum.
İllerde de aynısını kullanıyordum. Yeni bir il olduğunda kayıt yapabileyim diye. Kayıt girişi olmazsa Dblookuplistbox ı kullanabilirsiniz.
Ben bir programda bütün illeri bir listbox a almışım. Yıllara göre veritabanı olduğu zaman 2005 ,2006 ,2007... onları oluşturduğum veritabanına bu listbox tan alıp default değer olarak iller table ına atıyorum. Yeni bir il olunca kendisi ekliyor.
Bununla yapmayı düşünürseniz yardımcı olabilirim.
İyi çalışmalar.
İlleri ve kodları bir table'a yazarsınız. Dblookuplistbox'ı kullanabilirsiniz. Ben Müşterinin vergi dairesininin adını müşteri dosyasında tutacağıma id nosunu tutuyordum. Dblookupcombobox ile ismini formuma taşıyordum.
İllerde de aynısını kullanıyordum. Yeni bir il olduğunda kayıt yapabileyim diye. Kayıt girişi olmazsa Dblookuplistbox ı kullanabilirsiniz.
Ben bir programda bütün illeri bir listbox a almışım. Yıllara göre veritabanı olduğu zaman 2005 ,2006 ,2007... onları oluşturduğum veritabanına bu listbox tan alıp default değer olarak iller table ına atıyorum. Yeni bir il olunca kendisi ekliyor.
Bununla yapmayı düşünürseniz yardımcı olabilirim.
İyi çalışmalar.
- Üye