bir programda string belirli bir algoritma ile şifrelenmiş giren değerler ve çıkan değerlerle algoritmayı çözmeye çalıştım aşağıdaki gibi bir döngü ile işi çözdüm . algoritma herhangi bir standart fonksiyonu olan bir çevrimmi acaba bilen varsa yardımlarını bekliyorum
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Sonuc,d:String;
j,m:integer;
h:Byte;
begin
j:=12-length(edit1.Text);
for m:=1 to length(edit1.Text) do
begin
d:=edit1.Text;
h:=ORD(d[m]);
if j<0 then
begin
Sonuc:=SONUC+CHR(h-23);
end;
if j>=0 Then
begin
Sonuc:=SONUC+CHR(h-j);
end;
j:=J-1;
end;
edit2.Text := Sonuc;
end;
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
yani elinde "ahmet" gibi açık bir metin ve şifrelenmiş hali vardı mesela "90k*-a"-,_" gibi bunu deneyerekmi buldun yoksa kullandığın bir metodmu var
varsa ve sakıncası yoksa versene
söyle bir soru yönelteyim... sifrelenmis bir string i desifre mi etmek istiyorsun yoksa herhangi bir string i sifrelemek ve daha sonra desifrelemek mi istiyorsun?
eger sifreleme ve desifre etmeyi istiyorsan bunun icin bilgi verebilirim... eger baskasi tarafindan sifrelenmis bir string i desifre etmek istiyorsan üzgünüm : ))
Programı bazı kayıtları txt de tutuyorum..bu txtleri şifreleyip..programda açınca deşifre etmek istiyorum....yani txtyi notepadde açınca başka biri saçma karakterler görecek...ama program o txt yi kendi şifrelediğin için deşifrede edip anlayabilecek...
bununla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim...
iki tane memo nesnesi koydum ve bir buton ile bu şifrelemeyi çalıştırdım....Encrypt ve Decrypt fonksiyonları çalıştı..
Yalnız burda memo1 e 100-150 karakteri şifreledi.Fakat çok uzun bir string girdiğimde belli bir karakterden sonrasını şifrelemdi...Karakter adedini saymadım ama 150 civarında bir karakterden sonrasini şifrelemedi..Oysa benim şifreleyeceğim string 500 karakteri bile geçebilir..
const
Key = $FD;
function Encrypt(const S: String): String;
var
I: Integer;
begin
SetLength(Result, Length(S));
for I := 1 to Length(S) do
Result[I] := char(byte(S[I]) xor Key);
end;
function Decrypt(const S: String): String;
begin