Fatura için en uygun dbgrid ?

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Fatura için en uygun dbgrid ?

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

CAri bir prog yazıyorum ve kafama takılan nokta fatura kesilirken ürünlerin fiyat tutar vs. gibi bilgilerini bulunacağı dbgridin seçimi.

Yani şöyleki.

Örn;
Mal Adi Miktar, Tutar, Depo, vs.....

diye uzayan dbgirdde alan olucak kullanıcı MalAdi kismina gelince orada bir bul düğmesi olcauk onu tıklayınca stok listesi gözükecek kullanıcı ürünü seçince onun bilgileri fatura üzerine yerleşek.
lafı fazla uzatım galiba üzerine başka formlara ulaşabileceğim düğmeler comboboxlar. gibi bileşenler ekleyebileceğim esnek bir dbgrid arıyorum cxgrid diye düşünüyorum ama tecrübeli ark. bilgisini alayım dedim.

Not:string grid kullanmak istemiyorum işler uzuyor ve karmaşıklaşıyor.

Saygılarımla
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen selman »

selam
kardeş Onquantumgrid kullanabilirsin Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Evet benimde hatırlamaya çalıştığım buydu.. Quantumgrid olabilir... :wink:
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba
ben fatura için ORDbGrid kullanıyorum. enter işlemlerini kendi hallediyor. stok işine gelince kullanıcı boş geçerse stok kartları otomatik açılılıyor, yani kullanıcı button du felan uğraşmıyor, stokkodunu hatırlıyor veya hatırladığını sanıyorsa değeri giriyor, değer ilgili karttan aranıyor bulunursa varsayılan değerler gride yazılıyor, stockinsi, birimi, adet 1, varsayılan satış fiyatı gibi sonra selectedindex adet sütununa konumlanıyor. adet birden fazla ise adet x fiyat = tutar çarpımı yapılıyor. vs. .
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome