Merhaba,
FreeReport'un demosunu inceliyordum. Buradaki örneklerde alanlar dört tarafı çizili şekilde görünüyor. Ama hiç bir örneğinde İki alanın çizgisini birleştirerek örnek vermemiş. Yani excell veya winword deki gibi tablo şeklinde verilmemiş.
Örneğin bir maaş bordrosundan tüm alanların çizgileri birbirine bitişik olarak dökülür.
Adı soyadı Numarası Okulu
listesini almak için Adı soyadı nın sağındaki çizgi ile Numarası nın solundaki çizgi tek olsun.
Demo örneklerinde adı soyadı nın sağında çizgi var hem de numarası alanın solunda çizgi var ve arada da boşluk var.
FreeReport'ta çizginin left değerini birbirine eşitlemeye çalışıyorum. Ama yazıcıda farkı görünür bence.
FreeReport ta excell veya winword deki tablo türü çizimleri nasıl yaptırabiliriz. Bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.
İyi çalışmalar.
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
FreeReport'ta alan çizgileri.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Bahsettiğin şekilde yapman lazım. Biri alanın dört tarafını da frame ledikten sonra, sağındaki alanın alt, üst ve sağ tarafını frame lemen yeterli. solunda kalan tarafı boş bırakabilirsin. Aslında her tarafını çizdirsen bile üst üste gelen çizgiler tek gözükür. Sanırım ızgara aralıkları ile ilgili bir sorun var ondan dolayı istediğin noktaya nesneyi çekemiyor olabilirsin 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!