Report Builder de Ara Toplam

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Report Builder de Ara Toplam

Mesaj gönderen selman »

S.A arkadaşlar ben report builder raporlama aracını yeni kullanmaya başladım.Benim Sorunum şu: bakiye bölümünün ara toplam alarak gitmesi bunu nasıl yapcağım konusunda yardımcı oalcak arkadaşlara şimdiden tşkler.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

Kimse Report builder Kullanmıyor galiba
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Delphi de global bir değişken tanımlayıp raporun preview etmeden sıfırla ve hangi alanı toplayacaksa onun OnPrint ında o değeri değişkende topla ve ara toplam alacağın yerdeki Label ın captionu na FormatFloat(....) ile formatlayıp taşı :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

Recep abi gönderdiiniz cevap için tşk ederim.Allah razı olsun abi.
Fakat bana bir örnek verebilirmisiniz.Gerçi Üstad sizsziniz.Bak Selman ben malzemeleri verdim yemeği sen yapacaksın mı diyeceksiniz abi. :o
abi ben sizin bu sıfırlama olayını anlıyamadım biraz daha açarsanız belki koda dökebilirim.Abi gerçektende güzel cevaplar veriyorsunuz:sizin düşüncelerinizle Ufkum daha iyi görüyor abi Allah razı olsun.Bana bu konuyu biraz daha açarsanız çok makbule geçecek hani.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.KOlay gelsin.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
sorunun cevabımı daha tam olarak çözemedim.Yardım edecek hocalarımız varsa ne kadar iyi olur :Çok makbule geçer valla.
Şimdiden herkese tşk.ler
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Şu an Report Builder bende kurulu değil. Bildiğim kadarıyla önceki sürümlerinde olay (event) tanımları direk kaynak kodun içinden yapılıyordu. Önceki cevabıbı tekrar okursan yapacağına eminim Selman kardeşim :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

Selam
Recep abi ilgi ve alakanız için çok tşk.ederim..Bende ReportBuilder Server 7.04 for Delphi 7 Kurulu şu an ara toplamı yapmaya çalışcam inş.çözümünü bulduğumda da buraya yazarım.Herkese Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
Report builderde ara toplam çok basitmiş bende yeni öğrendim.Bir abimden
rapor Dizayn (tasarım) ekranında raporun üzerine nesne seçip koyuyorsun yada, orada DBCalc gibi bir nesene koyuyosun
ve datafielde mesela Bakiye yi atıyosun :bunu Group header a koyuyosun hepsi bu kadarmış.Kolay gelsin .