Arkadaşlar tam olarak yapmak istediğim şu.
İnno setup ile yaptığım kurulum programının paketine Firebird kurulum exesinide atıcam.Ve benim programımın kurulumu sona erince bu exenin çalışmasını istiyorum.Ancak bunu bir türlü ayarlayamadım.İnstall Creatör diye bir program var onda bunu yapabildim ama oda free mi değilmi onu bilmiyorum.Ayrıca bunu inno setupla yapmak istiyorum.Çünkü innosetupun başka özelliklerini kullanıyorum.Birde mümkünse bu exenin yani Firebird kurulum programının çalışması kullanıcının isteğine bağlı olmasın.Yani kurulum biter bitmez çalışsın.Yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.
İnno setupda kurulum sona erince exe çalıştırmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba
Inno Setup bu konuda bana göre harika. Bu istediğini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Hazırladığım script dosyası içersinde, program kuruluma başlamadan önce firebird kurulumu değil mi onu kontrol ediyor. Eğer kurulu değil ise, kurulum dosyasının çalıştırıldığı dizindeki "fb15.exe" adlı firebird kurulum dosyası çalıştırılıyor. Firebird kurulum "/SILENT /NORESTART /NOCANCEL" parametreleri ile çalıştırıldığı için kullanıcı hiç hissetmeden kurulum tamamlanıyor.
Eğer Firebird kurulum aynı klasörde değil ise script kurulum dosyasını kullanıcıdan izin alarak internet'tende indirebiliyor.
Mutlaka InnoSetup ve Istools'un en son versiyonlarının kurulu olduğuna emin olun.
Script bu linkte
http://download.bilson.biz/ae_kur.rar
Inno Setup bu konuda bana göre harika. Bu istediğini kolaylıkla yapabilirsiniz.
Hazırladığım script dosyası içersinde, program kuruluma başlamadan önce firebird kurulumu değil mi onu kontrol ediyor. Eğer kurulu değil ise, kurulum dosyasının çalıştırıldığı dizindeki "fb15.exe" adlı firebird kurulum dosyası çalıştırılıyor. Firebird kurulum "/SILENT /NORESTART /NOCANCEL" parametreleri ile çalıştırıldığı için kullanıcı hiç hissetmeden kurulum tamamlanıyor.
Eğer Firebird kurulum aynı klasörde değil ise script kurulum dosyasını kullanıcıdan izin alarak internet'tende indirebiliyor.
Mutlaka InnoSetup ve Istools'un en son versiyonlarının kurulu olduğuna emin olun.
Script bu linkte
http://download.bilson.biz/ae_kur.rar
selam
verdiğiniz scriptte
burada hata veriyor.
Kolay gelsin
verdiğiniz scriptte
Kod: Tümünü seç
Result := istool_download(CurPageID);
if result then
Exec(ExpandConstant('{app}')+'\fb15.exe', '/SILENT /NORESTART /NOCANCEL', '',SW_HIDE,ewWaitUntilTerminated, n);
end;
Kolay gelsin