db girdde sütun toplamı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
db girdde sütun toplamı
DBGrid de bir sütundaki integer değerlerin toplamını alabileceğim komut nedir ? yada bunu yapan metod sınıf vs vs
teşekkürler
teşekkürler
merhaba,
forumda arama yapmanızı tavsiye edeceğim
sum (veri tabanın bölümünde aratırsa buraya yanlış olmuş bu soru)
boşuna yazmak istemedim çünkü fazlasıyla forumda mevcut ama yapamazsan bu başlık altına yaz yardıcı olayım.
Kolay gelsin.
forumda arama yapmanızı tavsiye edeceğim

boşuna yazmak istemedim çünkü fazlasıyla forumda mevcut ama yapamazsan bu başlık altına yaz yardıcı olayım.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
viewtopic.php?t=1013&highlight=dbgrid
şoyle bir sonuc buldum...ancak ben veritabanından değil...çalışma anında griddeki bir sütundaki bütün satırları topluyacağım..ve bunu bir edit e atacağım....burda kullanıcı girdikçe olmasına gerek yok...bunu ben bir butonda yapıyorum...bir kontrol amaçlı yapıyorum..
yardımcı olabilirseniz sevinirim..
bu arada topgrid kullanıyorum...
ama dbgrid ile fazla farklılıkları yok
Teşk.
viewtopic.php?t=1013&highlight=dbgrid
şoyle bir sonuc buldum...ancak ben veritabanından değil...çalışma anında griddeki bir sütundaki bütün satırları topluyacağım..ve bunu bir edit e atacağım....burda kullanıcı girdikçe olmasına gerek yok...bunu ben bir butonda yapıyorum...bir kontrol amaçlı yapıyorum..
yardımcı olabilirseniz sevinirim..
bu arada topgrid kullanıyorum...
ama dbgrid ile fazla farklılıkları yok
Teşk.
saol
Dostum teşekkürler ama sql ile yapmak istemiyorum...
grid in içindeki bir sütunun toplamını çalışma anında elde etmek istiyorum...çünkü tabloda bir parametre daha var..
soyle düşün..
sn_id başka bir tabloda...soru_id ve soru_no bir tabloda..yani git o sinavin id sini al..sonra gir ilgili soru numaraları topla..
çalışma anında grid teki sütun toplamı...amaç bu
grid in içindeki bir sütunun toplamını çalışma anında elde etmek istiyorum...çünkü tabloda bir parametre daha var..
soyle düşün..
sn_id başka bir tabloda...soru_id ve soru_no bir tabloda..yani git o sinavin id sini al..sonra gir ilgili soru numaraları topla..
çalışma anında grid teki sütun toplamı...amaç bu
Merhaba,
şeklindeki bir kod işinizi görür mü?
İyi çalışmalar.
var
i:integer;
begin
i:=0;
while not ibdataset1.Eof do
begin
i:=i+dbgrid1.Columns[5].field.Value;
ibdataset1.Next;
end;
showmessage(inttostr(i));
end;
İyi çalışmalar.
@Asri ben while do ile bu tür işlemlerin yapılması konusunda çok hassa düşünüyorum. Ne olursa olsun SQL komutlarıyla çözülmesinden yanayım. arkadaşın dediği olayıda.
hangi tableden ne toplanacaksa.
örn;
Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar
Kolay gelsin.
Not:@ugur1982 hocam benim sorduğum sorunun linkini vermişsiniz.
Forumda emeği geçen herkezden Allah (cc) razı olsun nereden nereye.
@Asri ben while do ile bu tür işlemlerin yapılması konusunda çok hassa düşünüyorum. Ne olursa olsun SQL komutlarıyla çözülmesinden yanayım. arkadaşın dediği olayıda.
hangi tableden ne toplanacaksa.
örn;
Kod: Tümünü seç
1adım
1.table
select Sum (toplatacaginAlan) from tableadi
2.adım
2.table
select Sum (toplatacaginAlan2) from tableadi2
3.adım
bu sql cümlelerinden dönen sonuçları toplatmak. Bunu tek bir sql cümlesi şeklindede yapıp sonuca ulaşabilrsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar
Kolay gelsin.
Not:@ugur1982 hocam benim sorduğum sorunun linkini vermişsiniz.
Forumda emeği geçen herkezden Allah (cc) razı olsun nereden nereye.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]