Firebird da IBdatese ile CacheUpdate gereklimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Firebird da IBdatese ile CacheUpdate gereklimi

Mesaj gönderen musti »

s.a.
IBdataset kullanırken cacheupdate yapılmasada commit demiyince kayit olmuyor. (gerci cacheupdate edincede detail dosyasını kaydedilmiyorum ama. su anki sorunum baska. bu arada birisi bunuda aydınlatırsa allah razı olsun derim ) Cacheupdate lan trafigi mesgul olmasın diye tercih ediyordum.
Acaba IBDatase bu isi kendi otomotik yapıyormu yoksa cache update kullanmadan bu olmazmı.
IBDatase kullandıgımız zaman bir dbgrid1 kolonların toplamı sum(borc) diyere alabiliyorum. Cahcheupdate dersek tabiki sonu sıfır oluyor. Banada IBquwey1 kullanrak aktif dbgride bagladıgım tablenin o anki sutun toplamı almak daha dogru geliyor. Zaten bu iş birde aktif table dosya sonuna kadar while dongusu ile eof olaana kadar okutup t_borc=tborc+borc diyerek yapabiliriz. Ama sum (borc) daha iyi. Bu durumda beni korkutoyorki network sanırım devamlı mesagul oluyor. Cache updadate kullanılmadıgı icin

SAygılarımla
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

:) saygılarımla hocalarım
sizce nasıl olmalı
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ben sahsen hic kullanmıyorum
transaction ın commit yada rollback ile sonlandırılması benim isimi fazlasıyle goruyor. yani bence gerek yok
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

hocam cacheupdate yi kullanmak benimde işime gelmiyor. Ama korkum teknik olarak 30-40 kullanıcıda networku yavaslatırmı. Hani cahcheupdate boyle bir sorun yok. Cunku hafızada hersey. Ama IBdaaset hem hafızada hemde database de işlem goruyor. Yani tam teknigine gore yorumlamak lazim.
o yuzden yanlis yapmak istemiyorum.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

s.a 2-3 makinada test ettim cacheupdate li Ibadsaset le cahcheupdat false li dataset arasında network trafiği arasında fazla fark olmadı.
Sanırım cache update artık gerek yok
ama yine işin tekniğini bilen hocalarım dan aydınlatıcı bilgi alsak iyi olur diyorum .
fazla makinada bu ne olur mesala 20 pc 40 pc de.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam aslında dediğiniz şekilde
cacheupdate olayını fazla kimse kullanmıyor sanırım:Veya ben şahsen kullanmıyroum.Gkimirti hocamızında dediği gibi transcationun commit ve roolllback zaten işimizi görmekte. Kolay gelsin.Yinede 20 veya 30 makinada yinede fazla bir fark olacağını sanmıyom .Çünki firebird gerçekten çok hızlı bir vt.