FIBPlus Bağlantı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

FIBPlus Bağlantı

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

S.A.
arkadaşlar vt fb 1.5 pro D7 bağlantı ibx. bağlantı yı hep ibx ile yaptım FIBPlus component demo sürümünü indirdim. kafama takılan bazı sorular var. şimdi ibx teki dataset te dataseteditör vardı. yine ibx dataset te generatorfield vardı. FIBPlus ta dataseteditore benzeyen bişey varmı. yani otomatik insert, refresh, update ve modifiy sql oluşturmak için. kısaca FIBPlus bağlantı aracı konusunda bilgisi olan rakadaşlardan fikirlerini bekliyorum. saygılarımla...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

yeniden merhabalar. FIBPlus hakkında yardım istemiştim ancak kimse FIBPlus kullanmıyor demekki ben uğraşlarım sonucunda baya bir ilerleme kaydettim. bence FIBPlus sql adaptasyon açısındanda gerçekten iyi çünkü IBDataset teki dataseteditör olmayınca güncelleme, silme, kayıt ekleme gibi sorguları manuel el ile oluşturmak zorundasınız bu da size sql özelliklede temel sql kodlarını öğretiyor. şimdi manuel sql kodları oluşturabiliyorum. yani başka bir yere bakmıyorum. şimdi gelelim FIBPlus ta gördüklerim ve izlenimlerim. FIBPlus ta GeneratorField diye alan yok
FIBPlus ta AutoUpdateOptions seçeneği altında bulunan

Kod: Tümünü seç

FIBdataset1.AutoUpdateOptions.GeneratorName := 'GEN_CARI_ID';
FIBdataset1.AutoUpdateOptions.KeyFields := 'SIRANO';
FIBdataset1.AutoUpdateOptions.GeneratorStep := 1;
FIBdataset1.AutoUpdateOptions.WhenGetGenID := wgBeforePost;
alanlarına ilgili değerleri yazarak yapabilirisiniz. sonra FIBPlus taki datasetin Filtered (Boolean) ve FilterOptions özelliği var

FIBDataset1.Filtered := true;
FIBDataset1.FilterOptions := [foCaseInsensitive,foNoPartialCompare];
sonra AutoStartTransaction, PrepareOptions ve DefaultFormats özellikleri + ları

şimdilik bildiklerim bu kadar ilerleme kaydettikçe buraya yazacam. bu konuyla ilgili arkadaşların bildikleri varsa yani benim yazdıklarıma ilave edecekleri lütfen altına yazarsa bende bilmediklerimi öğrenmiş olurum. saygılar....
En son kadirkurtoglu tarafından 16 Eyl 2005 11:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Mevlana

Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

bri şeyi yazmayı unutmuşum. bu gerçekten benim için önemli bir mesele idi. IBDataset te sqlstring lere kod yazdığınızda hatanın hangi slq cümleciğinde olduğunu vermiyordu. yani select demi yoksa insert temi. FIBPlus size hangi sql cümleciğinde hata yaptığınızı hata mesajında söylüyor. sizde hangisinde hata var diye aramıyorsunuz.

Mevlana

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

fibplus ile database in array field ına yazmak için

var v_Highlimit:variant;
...

v_Highlimit := DataMod.pFIBMACHPARAM.ArrayFieldValue(DataMod.pFIBMACHPARAMHIGHLIMIT);
v_Highlimit[indexin] := rHighLimit[indexin];
if DataMod.pFIBMACHPARAM.CanEdit then  DataMod.pFIBMACHPARAM.Edit;
DataMod.pFIBMACHPARAM.SetArrayValue(DataMod.pFIBMACHPARAMHIGHLIMIT,v_Highlimit);

fibplus ile databasedeki array field dan okumak için

var v_Highlimit:variant;
...

v_Highlimit := ArrayFieldValue(DataMod.pFIBMACHPARAMHIGHLIMIT);

for k:=1 to MAX_COUNTUN do

if NOT VarIsNull(v_Highlimit[k]) then   
       Degiskenin[k] := v_Highlimit[k]);
not : dizileri çok kolaylaştırmıyorsa işinizi kullanmayın. ibexpertte array field desteği var ama çok hata çıkartıyor. metadataları bozuyor, default değer verilmiş gibi geçersiz sql kodlar oluşturuyor falan filan :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Turki
Üye

Mesaj gönderen Turki »

Selamlar Ben FIBPlus'u demo olmasına rağmen Bayağı denedim Firebird'de en randımanlı çalışan Bileşen İnanın,Hiç hatasız çalışıyor.Deadlock hatası onda yok bağlantıları iyi yaptıktan sonra hiç bir problem yaşamazsınız,Zaten Firebird'in sitesinde bu konu ve başka problemlerdede FIBPlus Tavsiye ediliyor.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

merhaba. ibx bileşenlerinin özelliklerinden fazla özellikleri var. şu ana kadar bir problem vermedi.

Mevlana

t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Bende fiyatını yazayım bari :) tekli lisans 235 euro.. çoklu 1250 euro.. maşallah
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

arkadaşlar yeni çözdüğüm başka bir özellik....

FIBDataset.Transaction := FIBTransaction; //1.Transaction
FIBDataset.UpdateTransaction := FIBUpdateTransaction; //2.Transaction
FIBdataset.RefreshTransactionKind := tkReadTransaction; //1.değer FIBdataset.RefreshTransactionKind := tkUpdateTransaction; //2.değer
bu işlemlerle transaction ile vt arasındaki bağlantı update ediliyor. burda benim anladığım 1 Database için 2 adet transaction kullanabiliyorsunuz. Transaction nun birini okumak diğerini yazmak için kullanabiliyorsunuz. bu sayede hem vt güvenliği sağlanmış oluyor hemde update için 2. transaction kullanabilmeniz. tabi benim şimdilik çözdüğüm bukadar bu konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlardan öneri ve yorumlarını bekliyorum.

Mevlana