proğram internet olmadan çalışmıyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

proğram internet olmadan çalışmıyor

Mesaj gönderen selman »

selam
arkadaşlar başıma çok ilginc bir durm geldi gülimmi ağayayımmı bende bilmiyom valla... :wink: olay şu ben bir tane küçük cari proğram yapmıştım.adam cari proğramını kazasız belasız kullanıyordu.Proğramda kullandığım Vt ise Paradox...Şimdi adamın PC sinde adsl bağlantısı var ve
bu adsl ağlantısına 4 tane de kullanıcı bağlı.Şimdi proğram ağ kablosunu çektiğin zaman proğrama girmiyor.Yani internetsiz proğram çalışmıyor.Müşteriyede ne diyeceğimi bilemiyorum valla..Yani internet bağlantısı olmadan çalışmıyor artık neden olabilir.acaba ..Şimdiden herkese kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

Basit bi soru olacak belki ama programın tabloları networkteki diğer bir bilgisayarda mı?
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

yok değil adam tek kullanıcılı olarak kullanıyor
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Doğrudan sizin sorununuzla ilgili değil ama, araştırma için zamanınız olmadığından hareketle registry ye;

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters

bölümüne

DisableDHCPMediaSense

adlı bir dword alan ekleyip değerini 1 yapın. Makinayı kapatıp açın. Bu durumda ağ kablosu çıktığında da disable olmayacak ethernet. Sorununuzun (paradox kullandığınız için) ağla ilgisi yok ama belirttiğiniz bulgu ışığında denemeye değer bir seçenek gibi görünüyor. Şayet client server bir db kullanıyor olsaydınız "ip noyu değil localhost u kullanın yoksa kablo çıktığında ethernet disable oluyor, bundan çalışmıyor" diyebilirdim.

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

çalışmıyor derken nasıl bir hata veriyor? belki net i kullanan bir işlem yapıyorsunuzdur..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam neti kullanan derken valla neti kullanan bir işlem yapmadım hatta o proğramdan 10 tane felanda başka şahıslara kurmuştum hiç birinde öyle bir şey gözükmedi sadece bu müşterimde oldu nedense bende ilk defa böyle bir durumla karşılaştığım için ne yapacağımı bilememiştim.Birde Doğan hocam tşkederim. sizin gönderdiğinizyolu deneyeceğim inş. bakalım ne olucak.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

en azından su hata yı yazsanda ne il eilgli olduğu hususunda müneccimlik göstermemize gerek kalmadan soruyu anlasam...ve sana ona göreyardımcı olmaya çalışsam..
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba, @selman

Aynı programı daha önce birçok kişiye kurduğunu ve sorunsuz çalıştığını söyleyince bu sorunun kesinlikle senin yazılımından kaynaklandığını düşünmüyorum.

Çok büyük bir ihtimal ufak bir şeyi gözden kaçırıyorsundur veya Kurulumu gerçekleştirdiğin bilgisayardan kaynaklanan bir sorundur.

Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen gkimirti »

programında freereport yada fastreport bilesenleri kullandıysan
calıstırmaya calıstıgın bilgisayarda da default printer ag uzerinden paylasılan bir printer ise windows xp ve turevlerinde program gocmekte
Aynı sorun benim de basıma gelmis ve epey bi sure kafamı kurcalamıstı...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
hepinizin cevapları için tşkederim.gkimirti hocam fastreport kullanmıştım .
ama şimdi bu sorun başka proğramı kullananlarda neden yapmaz.işin bir de o tarafı var sonuçta bu proğramı kullananlarda ağ da var.Aslında herhalde Hddyi format atmak lazım galiba.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

cok basit
sorun cıkartmayanlarda bak
default printer kendi printerları olmalı
yada ag uzerinden printer kullanmıyorlardır.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME