Quicreporu bir panel in icine hapsetme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Quicreporu bir panel in icine hapsetme

Mesaj gönderen musti »

S.a
Quickreporu preview denince ekranı kaplıyor.
Oysa Formda bir panel icine ortada bir yerde bunu preview etse ne guzel olur. ama bunu ypamadım.

Birde tekni olara size bir forma 3 veya 5 quickrep mi koymak mantıklı , yoksa her Quickrep icin bir formu olusturmak mantıklı.

Tsk.ederi.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

A.s.
QuickReport bileşen paketinin Preview için ayrı bir componenti mevcut..Bunu kullanarak kendi önizleme formunuzu oluşturabiliyorsunuz..Dilediğiniz ebatta preview olur mu hiç denemedim ama özel priview ekranı hazırlandığına göre çıkması muhtemel..

Kolay gelsin..
zero_g
Üye

Mesaj gönderen zero_g »

evet bu quick report 4 e geçene kadar benimde derdimdi.gerçi dertlerim bitmiş değil ama quick report 4 te rapor formuna özellik verebiliyorsun ben mdiChild seçiyorum ana ekranımın içinde child form olarak kalıyor. ayrıca quick report oluşturmak için form kullanma sakın File-- New -- Other den Report u seçerek yeni bir rapor formu aç. Bu en mantıklısı .

Raporu çalıştıracağın zaman creat etmeni tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

delphiX\lib dizini içerisinden qrprev.dfm dosyası üzerinde istediğin değişikliği yapabilirsin.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

zero_g
Benim form olusturup üzerine quickrep koymamla file new otherdan
report secme arasındaki farkı anlaymadım biraz daha acarmısınız.

Bu arada Quickrep4 de bu kullanıcı istedigi gibi kendi kendi dizaynını yapıyor olayı oluyormu bilgi verirmisiniz nasıl olur bu is

tsk ederim