Firebird servis başlatma hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Firebird servis başlatma hatası

Mesaj gönderen mege »

müşteriye kurduttuğum firebird veritabanı hata vermeden kuruluyor. ama sonra servis olarak başlamıyor.

denetim masasında veya görev yöneticisi - işlemlerde fbserver veya fbguard yüklenmemiş.
(xp sp2 de admin olarak tekrar kurtturdum ama sonuç değişmedi),

elle {path}/bin/fbserver.exe yi yükletiyorum bu seferde
Firebird error 1063 StartServiceCtrlDispatcher
diye bir hata veriyormuş. hakkında fazla bilgi bulamadım. böyle bir hatayla karşılaşan varmı?

fb: Firebird 1.5.2.4731
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

windows sürümünü tekrar kaldırıp yüklemeyi deneyin. eğer problem devam ederse bana kalırsa microsoft'a rapor edin.

arama motorlarında "1063 StartServiceCtrlDispatcher" diye aratırsan belki daha fazla bilgi bulabilirsin.
En son hbahadir tarafından 26 Eyl 2005 09:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bilgisayarım / Yönetim (Denetim Masası Yönetimsel Araçlar) / Hizmetler'den FireBird Servisinin otomatik başlama durumunu kontrol edebilirsiniz.. Eğer açık değilse otomatik başlayacak şekilde ayarlanabilir.. Açıksa FB ile ilgili tüm servisleri durdurup FB yi kaldırdıktan sonra yeniden kurmayı dene.. :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

her bi şekilde kaldırma ve tekrar kurma seçeneklerini denedik ama nafile.

öğrendiğim tek farklı nokta windows c: değil d: sürücüsü üzerinde kurulu. ama bendede g: de kurulu bir hata olmuyor :D

neyse windowsu tekrar yükletmeye çalışayım. :?
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

acizane bişey söylemek istiyorum. bende yani evimde winxp home sp2 kurulu firebird de bi sorunum olmuyor. bildik uyarı geliyor ve engellemeyi kaldır diyorum düzgün bir şekilde çalışıyor. bendeki winxp lisanslı. şunu diyecektim sürücüler NTFS mi olarak formatlı. bu ntfs formatlı olan sürücülere bazı şeyler kurulamıyor. oyun, bazı programlar gibi. başıma geldi çünki bazı yüklemeleri yapamıyordum ntfs hdd ye ama fat32 olanlarda sorunsuz kuruluyordu.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim