dbedit dbtext
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pazartesi1
- Üye
- İletişim:
dbedit dbtext
dbedit veya dbtext de içinden geçen değer diyelimki 1 ise şunu çalıştır
2 ise şunu calıstır 3 ise şunu calıştır
mesela table de 1 den 100 e kadar rakam var
ahmet bek 1
mehmet can 2
hasan has 3
şimdi dbedit veya dbtext te diyelimki o an için 3 var ve bizde içindeki rakam 3 ise sunu çalıştır ..........
acaba ¿
2 ise şunu calıstır 3 ise şunu calıştır
mesela table de 1 den 100 e kadar rakam var
ahmet bek 1
mehmet can 2
hasan has 3
şimdi dbedit veya dbtext te diyelimki o an için 3 var ve bizde içindeki rakam 3 ise sunu çalıştır ..........
acaba ¿
- pazartesi1
- Üye
- İletişim:
Merhaba,pazartesi1 yazdı:evet diyelimki içinden geçen rakam sayısı 5000 i buluyor ve 5000 i içinde ayrı komut yazılıcak
Yukarıda belirtildiği gibi döngü ile çok kolay yapılabilirsin tabiki her olasılık için neler yapılması gerekecek bunları yine yazmalısın sadece if bloğunu yazmaktan kurtulabilsin.
Not:500 tane olasılkla ne yapıyorsun merak ettim doğrusu.

Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Bunu dedinmi koşullu ifadeler kullanmak zorunda kalırsın ki sanırım onu istemiyorsun, eğer istediğin şeyi biraz daha açarsan daha kolay yardım alabilirsin.pazartesi1 yazdı: şimdi dbedit veya dbtext te diyelimki o an için 3 var ve bizde içindeki rakam 3 ise sunu çalıştır ..........
acaba ¿
Yani assoft'un avatarının dışında kalan kısımdan ben okadarını görebildim

Bu arada "Mesajlarınızın yanındaki küçük resim. Bir seferde sadece bir resim gösterilebilir, genişliği 80 pixelden, yüksekliği 80 pixelden ve boyutu 6kB'tan büyük olamaz." Sanırım bu sadece upload edilen avatarlar için geçerli. Ve de bahsigeçen avatarın boyutu (http://members.lycos.co.uk/macsonfor/Po ... avatar.jpg) 220x300..
Merhaba,
Aşağıdaki yolu bir deneyin boş bir forma standart sekmesinden bir adet actionlist bileşeni ekleyin. Sağ tıklayıp action list editore geçin
Oradan Sağ tıklayıp New action u seçin. Action1,action2,action3 diye üçtane ekleyin. Her birinin üzerine gelip Event tabında Onexecute u seçip yaptırmak istediğiniz işi tanımlayın. Ben sadece showmessage ile yazı yazdırmışım.
Daha sonra bir buton ekleyip koduna aşağıdakini yazın.
Siz table dan getirdiğiniz rakamı deger değişkeninin yerine yazarsınız. İşinizi görmesi lazım. indexler 0 dan başladığı için deger den sonra -1 kullanmışım.
Kolay gelsin.
Aşağıdaki yolu bir deneyin boş bir forma standart sekmesinden bir adet actionlist bileşeni ekleyin. Sağ tıklayıp action list editore geçin
Oradan Sağ tıklayıp New action u seçin. Action1,action2,action3 diye üçtane ekleyin. Her birinin üzerine gelip Event tabında Onexecute u seçip yaptırmak istediğiniz işi tanımlayın. Ben sadece showmessage ile yazı yazdırmışım.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Action1Execute(Sender: TObject);
begin
showmessage ('bu 1 dir. ');
end;
procedure TForm1.Action2Execute(Sender: TObject);
begin
showmessage('bu 2 dir. ');
end;
procedure TForm1.Action3Execute(Sender: TObject);
begin
showmessage('bu 3 dir . ');
end;
Daha sonra bir buton ekleyip koduna aşağıdakini yazın.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
deger :integer;
begin
deger:=1;
actionlist1.Actions[deger-1].Execute;
deger:=2;
deger:=3;
end;
Kolay gelsin.
Bakınız sizinle burda tartışmak gibi bir niyetim yok neden avatarıma bu kadar kafa taktığınızı anlayamıyorum...,MicroChip yazdı:senin kocaman awatarından site görünmüyo neredeyseassoft yazdı: Olması Gerektiği Gibi...
Ne demek oluyor bu avatarınızdan forum görünmüyo sizde mause ve klavye yokmu kontrol etmesini bilmiyormusunuz...
Bu yazıda kimseyi küçük düşürmek gibi bir niyetim yok ama lütfen böyle ceviz kabuğunu doldurmayacak işlerle uğraşmayı bırakalım.
Ve artık bu başlığa yazmayacağım.