S.a. Arkadaşlar try except blokları içerisinde adodataset kullanıyorum. herhangi bir hata olduğu zaman except boluğunun içerisinde sadece rollbaktrans var sql server kullanıyorum.
Bu hata çıktığı zaman artık o formda işlem yapamıyorum başka formlar çalışıyor yani sadece o form için kullandığım datasete bi hal oluyor. Bu hatayı egale etmek için except boluğunda ne gibi işlemler yapmam gerekiyor.
Teşekkürler
Bu oturumda başka hareket başlatılamaz hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Normal de try except mantığı şöyledir.
Fakat şu da olabilir . Eğer except end; veya except finaly gibi komutlar arasına yazılan kodlarda da hata var ise sanki hiç try except end kullanmamışsın gibi hatayı çakacaktır. Bazen Delphi saçmalıyor dediğimizde bile yanıldığımızı anlabiliyoruz.
Sen iyisimi şu kodları aç bir bakalım... 
Kod: Tümünü seç
begin
try
... Buraya kodlar yazılır eğer bu kodlarda hata var ise
except
... buraya yazılanlar devreye sokulur.
end;
end;

Hocam try except blouğunun kullanımı hakkında bir problemim yok biraz sorunu açim isterseniz. Tam olarak ne demek istediğimi anlamadınız...
Erwin ile oluşturulmuş fk alanlarlar var pk alanın değeri ile fk alanda kayıt var ve pk alandaki bir kayıtı silmek istediği zaan kullanıcı fk alanda kayıt olduğu için except bloğuna düşüyor fakat. tekrar bir işlem yapamıyor o formda ilk başta topic attığım hatayı alıyorum bu durumda except de ne gibi kodlar yazmalıyım ki bu olay olduğu zaman programı açıp kapatmadan form eski haline gelmiyor ve başka işlemlerde yapılamıyor ve hep o hatayı veriyor derdim bu. Teşekkürler
Erwin ile oluşturulmuş fk alanlarlar var pk alanın değeri ile fk alanda kayıt var ve pk alandaki bir kayıtı silmek istediği zaan kullanıcı fk alanda kayıt olduğu için except bloğuna düşüyor fakat. tekrar bir işlem yapamıyor o formda ilk başta topic attığım hatayı alıyorum bu durumda except de ne gibi kodlar yazmalıyım ki bu olay olduğu zaman programı açıp kapatmadan form eski haline gelmiyor ve başka işlemlerde yapılamıyor ve hep o hatayı veriyor derdim bu. Teşekkürler
selam
kardeş 1.neden try except kullanmak istiyorsunuz
2.Pk da bir kayıt varsa neden Fk dan silmesin
anlıyamadım ...daha doğrusu tablo yapınız felan ...gerçi
hata kontrolu yapmak istiyorsanız
try except le şu şekilde kullanılabilir.
bu şekilde kullanabilrisiniz.tabiiki kendi durumunuza göre uyarlamanız lazım.Kolay gelsin...
kardeş 1.neden try except kullanmak istiyorsunuz
2.Pk da bir kayıt varsa neden Fk dan silmesin

hata kontrolu yapmak istiyorsanız
try except le şu şekilde kullanılabilir.
Kod: Tümünü seç
var
no, sıfır : Integer;
begin
// Try
to divide an integer by sıfır - to raise an
exception
no := -1;
Try
sıfır := 0;
no := 1 div zero;
ShowMessage('no / sıfır = '+IntToStr(no));
finally
if no= -1 then
begin
ShowMessage('Numara tam sayı değil');
no := 0;
end;
end;
arkadaşlar arkadaşın durumunu ben çok iyi anladım...
sizin sorduğun neden try except kullanıyor sorusunu veri tabanına bağlanırken bir hata varmı diye kontrol ettirmek istiyorda arkadaşa ondan yani yaptığı işlemin hata doğrup doğurmadığını öğrenmek istiyor...bu da benim bir programcıda olmazsa olmazlarımdandır..
neyse şimdi ben arkadaşa sunu soruyorum...
try
except
end;
bu bloga yazdığın kodu yazarmısın acaba bende ne yaptırmak istediğini anlayyaım o zaman forum olarak sana emin ol daha mantıklı seyler yazarız...
sizin sorduğun neden try except kullanıyor sorusunu veri tabanına bağlanırken bir hata varmı diye kontrol ettirmek istiyorda arkadaşa ondan yani yaptığı işlemin hata doğrup doğurmadığını öğrenmek istiyor...bu da benim bir programcıda olmazsa olmazlarımdandır..
neyse şimdi ben arkadaşa sunu soruyorum...
try
except
end;
bu bloga yazdığın kodu yazarmısın acaba bende ne yaptırmak istediğini anlayyaım o zaman forum olarak sana emin ol daha mantıklı seyler yazarız...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...