delphi ile kasa kontrol etmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
EeCOMP
Üye
İletişim:

delphi ile kasa kontrol etmek

Mesaj gönderen EeCOMP »

s.a
ben bir market programı yazmaya çalışıyorum.Adam barkottan geçirttiği ürünün ekranda fiyatını görecek oarayı yazacak para üstünü görecek entere basınca kasadan fişi alacak bu kasa olivetti de olabilir veya başka bişi de olabilir farketmez normal bildiğimiz yazar kasa olsun yeter bunu nasıl yapabilirim nasıl o fişi o yazar kasadan alacam
yardımlarınız için çok teşekkürler
s.a
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
vesper
Üye

Mesaj gönderen vesper »

benim bildiğim kadarıyla öyle bir ihtimal yok. senin izlemen gereken yol barkod okuyucu yazar kasaya bağlı olacak, yazar kasaya ürün kod ve adlarını sabah yollayacaksın o akşama kadar hangi üründen kaç adet satıldığını sayacak sende akşam olunca yazar kasadan bu bilgileri çekip kendi programına satış fişi olarak işleyeceksin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

A.s.
Ibm'in bunun için bir ara yazılımı olduğu gibi, direkt yazarkasa bağlantısı için de (eski kasalar hariç..) kodlar ve componentler mevcut..Üreticinin bunun için bir çözümü olur mu bilmiyorum ama bu işle uğraşan bi arkadaşımda bunun için component ya da kod olduğunu biliyorum.Tabii bu markaya göre değişen bir olay..Araştırmalarınızı bu yönde yoğunlaştırmanızı öneririm..

Kolay gelsin..
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

olivettinin 1000 ytl değerinde bir yazar kasası var. bunu satınalırsanız direk com porttan data göndererek (parametreleri var) bu işi yapabilirsiniz. Bursa terminali içi ben yaptım su anda kullanılıyor. Olivetti modelini hatırlamıyorum yanlız. arayıp sorabilirsiniz. Otomasyondan Şeref bey veya veznedar çocuklar okusunlar üstünden modeli.