Advantage ve RowsAffected
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Evet doğrudur... Açıkcası rowsaffected tekniğini araştırdım ve baktım ki Dünya genelin topu topu sen dahil 10 kişi felan...VooDoo yazdı:demek ki o kitap da bir yanlışlık mevcut ki, çalışmıyor gerçek hayatta

Bir şey daha şu kullandığın Sql text lerini açık olarak yazabilirmisin... Ben de tıpatıp aynısını deneyip bir bakim...

olay simdi su ben bunu baska bir veritabaninda yapmis idim, yani sorun advantage veritabaninin bu kodunda, ayrica sorun sanirim sadece local versiyonda da olabilir. ama sunu anlamis degilim server seklinde kullanim da calisip da neden local versiyonda calismasin yani, degilmi?
ve ayrica maalesef sql kodunun aynisini gonderemem, orda cok basit bir sql cumlesi olsun misal insert yada delete yada update filan sonuc degismez, advantage da denedim epey farkli seklini ve basarili olsa bile -1 donduruyor, bende basarili olup olmadigini da hata kodlarini kontrol ederek anliyorum.
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Aslında yine sana bir sonuç veriyor acaba sorun uygulamada değilde bileşenlerinde olabilirmi... Mesela kurulumda Turkish seçmeme gibi ...
Deminki cevaplarda arkadaşımında belirrtiği gibi istersen bileşenleri kaldırım yeniden kur.... Bir de Advantage Ürün Liste sayfasından bileşenleri yenile istersen... Bu ara bileşen veriyonu ne idi...
Deminki cevaplarda arkadaşımında belirrtiği gibi istersen bileşenleri kaldırım yeniden kur.... Bir de Advantage Ürün Liste sayfasından bileşenleri yenile istersen... Bu ara bileşen veriyonu ne idi...

- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Hımmm
.... Kod Advantage Türkçe Veri Tabanı Yöneticisinde çalışıyor ise artık ne diyeyim galiba kurulumda veya delphi ile ilişkisinde birşey var...
İllaki bir yerde de problem ama nerede...
Ya kusura bakmaz isen birde işletim sistemi nedir hangi partitiona kurulu delphi bileşenleri nasıl kurdun gibi bir açıklama yazabilirmisin...
Valla hocam kusura bakma bir de herkez bilir bende jeton geç düşer...
Enteresan bir durum ve çözümlenemeyen problemde listelerde sıraya girecek galiba... Ne kadar oldu... 1 ay oldumu...

Enteresan bir durum ve çözümlenemeyen problemde listelerde sıraya girecek galiba... Ne kadar oldu... 1 ay oldumu...

1 ayi coktan gecti sanirim:)
evet türkçe olarak kurulu ve ayarlı, ki bundan oldugunu dusunmuyorum.
ayrica winXP de gayet güzel kendi install dosyalarından kuruldu, yani garip bir yoldan kurmadim:)
ad soyad olan random bir table yap
sonra pes pese insert ve update lerden olusan text bir alani o sekilde calistir goreceksin ki -1 verecek sonuc
uzgunum bunun olayi baska birsey
evet türkçe olarak kurulu ve ayarlı, ki bundan oldugunu dusunmuyorum.
ayrica winXP de gayet güzel kendi install dosyalarından kuruldu, yani garip bir yoldan kurmadim:)
ad soyad olan random bir table yap
sonra pes pese insert ve update lerden olusan text bir alani o sekilde calistir goreceksin ki -1 verecek sonuc

- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba
Aşağıdaki kodu kullanarak denedim bana yaptığım scripte göre dönen kayıt sayısını verdi... Hiç problem yok...
Script
Şimdiye kadar denememiştim hiç... Fakat İçinde Deneme_1 olanı sil dediğimde bana dönen kayıt sayısı 3 olarak doğru bir şekilde verdi...
Keşke baştan deneseydim...
Bileşenlerini gerekirse Delphiyi yenile istersen...
Kolay gelsin...
Aşağıdaki kodu kullanarak denedim bana yaptığım scripte göre dönen kayıt sayısını verdi... Hiç problem yok...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Memo1KeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
begin
if key = #13 then
begin
With adsquery1 do
begin
close;
SQL:=Memo1.Lines;
ExecSQL;
ShowMessage(Inttostr(Rowsaffected)+' satır bu işlemden etkilendi...');
end;
end;
end;
Script
Kod: Tümünü seç
Delete From DEneme Where Deneme='Deneme_1'

Bileşenlerini gerekirse Delphiyi yenile istersen...

Kolay gelsin...
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Bu kodları denedim zaten birde çoklu SQL derken nasıl yani...
Bu kodu tasarım anında kullanır isen
Delete From DEneme Where Deneme='+QuotedStr(Deneme_1') şeklinde olmalı ama memonun içerisine yazarsan normal olabilir....
Yoksa senin Scriptinde Bir sürü delete uptade felanmı var... Eğer öyle ise çalışmaması normaldir...

Bu kodu tasarım anında kullanır isen
Delete From DEneme Where Deneme='+QuotedStr(Deneme_1') şeklinde olmalı ama memonun içerisine yazarsan normal olabilir....
Yoksa senin Scriptinde Bir sürü delete uptade felanmı var... Eğer öyle ise çalışmaması normaldir...

- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye