Otomatik Puan arttırma olmuyor:((

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
MANDRAKE
Üye

Otomatik Puan arttırma olmuyor:((

Mesaj gönderen MANDRAKE »

Bilgi yarışması tarzında prograsm yazıyordum. diğer olayı hallettim. access veritatbım var
ID kayit A B C D E cevap Puan fieldlarım.
her soruda puan field'ı bir artsın yanlışta sabit dursun istiyorum.

form create olayına;
adotable1puan.value:=0; yazdım

{doğru cevap ise}
adotable1puan.value:=adotable1puan.value+1;
label1.text:=adotable1puan.value;

diyorum. fakat her soru için puan field ını hesaplıyo. 1. soruya 4 kere doğru cevap verildiyse her başlamada onu sayıyo. benim istediğim toplam puan. yarışma mantığında yani. ama sanki tıklama sayısını sayıyor. işte 1.soruya 2, 2. soruya 3 diye. ayrıca create olayına yazdığım adotable1puan.value:=0 sahasını da sıfırlamıyor aynene her gişrdiğimde kaldığı yerden devam ediyor.:((

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

projeler bölümüne örnek bir proje eklemiştim. bir bak istersen işine yarayabilir
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

Bu konuda mantık hatası yaptığını düşünerek olayları iyi analiz etmen gerektiği kanatindeyim.

Siz galiba her doğru seçenek işaretlendiğinde bu işlemi yaptırıyorsunuz halbuki tüm cevaplar işaretlendikten sonra cevapların her birini değerlendir diye bir düğmenin onclick özelliğine yaarak bu işlemi sağlıklı bir şekilde yapabilrsiniz son olarakta.

Kullanıcıyı o formdan başka bir forma yönlendirerek sonuca ulşabilrsiniz.
:idea:

Eğer yine sorun olursa paylaşırsanız yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

1. memory table kullanabilirsin.

2. Mantığı biraz daha değiştirip, bir tabloda kullanıcının verdiği cevapları saklarsın. 1.A, 2.E ... gibi, en sonda toplam puanı hesaplarsın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

iki farklı table kulanabilirsin birinci sinde kulanıcının verdigi cevapları tutarsin Cevap ve Durum diye iki filed olur
cevap durum
a true
b true

eger cevaplamıssa cevapların bulundugu tablodaki dogru sonucla karsılastırır dogru ise artırır degilse sabit kalır lojik degerde Bir soruya birden fazla deger girmemsine olanak saglar eger deger true ise cevap lama yapılmıs dersin Kolay gelsin
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

kolay gelsin

Mesaj gönderen spoke25 »

iki farklı table kulanabilirsin birinci sinde kulanıcının verdigi cevapları tutarsin Cevap ve Durum diye iki filed olur
cevap durum
a true
b true

eger cevaplamıssa cevapların bulundugu ikinci tablodaki dogru sonucla karsılastırır dogru ise artırır degilse sabit kalır lojik degerde Bir soruya birden fazla deger girmemsine olanak saglar eger deger true ise cevap lama yapılmıs dersin Kolay gelsin
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
MANDRAKE
Üye

hewrkesten alah razı olsun. hallettim ama şöyle
bir tablo daha açtım kayit ve puan fieldları var.
diğer tablodaki kayit fieldı ile bu tablodakini ilişkilendirdim.
şu an harika çalışıyor.

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

yalnız şu var: Soruları soruları elle girdiğinde random olarak her defasında bunları nasıl verebilirim sizce??
MANDRAKE
Üye

FAOsoft yazdı:projeler bölümüne örnek bir proje eklemiştim. bir bak istersen işine yarayabilir
dostumn senin projeye bakmıştım geçen hafta. yalnız kodlar çok karışık anlaşılmıyo. ama harika olmuş:) o yüzden soruyorum bu şekilde kusuruma bakma