merhaba arkadaşlar.
ben QR kullanarak raporlama yapmaya çalışıyorum. yapmak istedigim şey şu:
öncelikli olarak belirteyim ki bu iki farklı sorgu verileri aynı tablodan çekiyorlar. ama koşulları farklı.
yani sole bişi yapıyor. birinde alıslar listeleniyor. dierinde satıslar listeleniyor. birisi bugun almısken dieri dunun bligilerini almıs olabiliyor. bunları tek tek listeletiyorum. bu zaten yapmak istedigim seylerden biri ve bunda bi si yok. ama ortadaki butona basıp bu iki farklı sorguyu yanyana tek bir raporda gostermeye kalktıgımda sorun cıkıyor. forumun her tarafını arastırdım ama bisi yok.
iki sorguyu birlestirerek yapayım deidim. ama buda olmaz omaamsının nedeni alıs satıs bilgisi tek alanda tutuluyor.
yardım ederseniz cok sevinirim.....
cok muskul durumda kaldım.
nese simdidne saolsun
İki ayrı sorguyu yanyana raporlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Merhaba.
Tek band üzerinde iki ayrı datasetten dönücü sonucu doğal olarak raporlayamazsınız..Bunun için yapmanız gereken (kişisel bi yönlendirmedir..);
- İki farklı band kullanıp koşula bağlı olarak enabled/disabled şeklinde kullanmak,
- Kullandığınız veritabanının desteklediği sql yapısını da gözönünde bulundurarak bir view ya da sp yazmak suretiyle (ya da detaylı bir sql cümlesi ile..) istediğin raporu alabilecek dataseti oluşturmak..
Kolay gelsin..
Tek band üzerinde iki ayrı datasetten dönücü sonucu doğal olarak raporlayamazsınız..Bunun için yapmanız gereken (kişisel bi yönlendirmedir..);
- İki farklı band kullanıp koşula bağlı olarak enabled/disabled şeklinde kullanmak,
- Kullandığınız veritabanının desteklediği sql yapısını da gözönünde bulundurarak bir view ya da sp yazmak suretiyle (ya da detaylı bir sql cümlesi ile..) istediğin raporu alabilecek dataseti oluşturmak..
Kolay gelsin..
-
- Üye
bende bunun baska bir yolu vardir olmali demekten vazgectim. su anda yeni bir tablo yarattim ve bu sorgulardan gelen bilgileri bu tabloya gecici sureligine atıp buradan cagıracagım. bu sekilde sonuc elde edecegime inanıyorum. lakin boosu bosuna bir tablo acacak olmam biraz uzuyo beni.(view leri hic kullanmadıgım icin). nese herkese ii calismalar
-
- Üye
bence rapora gelmeden bu işi hallemen lazım
neden dersen sen hamuru ekmek yaptıktan sonra
şekil vermen zor...
onun için önce soruyu biraz aç...
ve veri tabanı üserinde duralım wiev oluşturmayı öğrenmen lazım...çünkü kolay bir yolu varken...Kendini kasma (Fırına hamuru verirken ekmek tahtası varken (wiev) elinle verirsen elin yanar))
neyse hadi göster su tanlonuna sana wiev oluşturalım arkadaşlarla...
(bakalım senin hamur nasıl bir sey)....
hamur iş bağlamın bir düşünüldü...
neden dersen sen hamuru ekmek yaptıktan sonra
şekil vermen zor...
onun için önce soruyu biraz aç...
ve veri tabanı üserinde duralım wiev oluşturmayı öğrenmen lazım...çünkü kolay bir yolu varken...Kendini kasma (Fırına hamuru verirken ekmek tahtası varken (wiev) elinle verirsen elin yanar))
neyse hadi göster su tanlonuna sana wiev oluşturalım arkadaşlarla...
(bakalım senin hamur nasıl bir sey)....
hamur iş bağlamın bir düşünüldü...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
-
- Üye
Tekrar merhaba
Öncelilkli olarak tablodan biraz bahsedeyim
tablo
1.alan: fisno
2.alan: urun adı
3.alan: islemturu
4.alan: tarih
.....
ana formum uzerinde iki tane farklı query var. bunlardan birincisi islemturu alıs olanları birinci gridde , ikincisi ise islem turu satıs olanları ikinci gridde listeliyo. lakin bu listelemele esnasında tarihe gore filtrelem yapılıyo. ikisi icinde ayrı ayrı yapılıyor. iksinin de raporları ayrı alınıyor.
lakin ben 3. bir Buton ile bu listeleri tek bir raporda yan yana gostermek istiyorum. yardımlarınız icin simdiden tskr....
Öncelilkli olarak tablodan biraz bahsedeyim
tablo
1.alan: fisno
2.alan: urun adı
3.alan: islemturu
4.alan: tarih
.....
ana formum uzerinde iki tane farklı query var. bunlardan birincisi islemturu alıs olanları birinci gridde , ikincisi ise islem turu satıs olanları ikinci gridde listeliyo. lakin bu listelemele esnasında tarihe gore filtrelem yapılıyo. ikisi icinde ayrı ayrı yapılıyor. iksinin de raporları ayrı alınıyor.
lakin ben 3. bir Buton ile bu listeleri tek bir raporda yan yana gostermek istiyorum. yardımlarınız icin simdiden tskr....