yapılacak bir şey var tabi...
Benim yaptığımı yapın...

Aynısı var bende de.... lokalde calisirkern birden veritabanını internete koyunca form acayip yavasladi... Epey lookup da var... Hatta 5-6 tane dataset filan var...
formdaki butun datasetleri Query yaptim ve de lookup yavasligindan kurutlmak icin de Cache Update calistim. Lookup tanımlamayıp Select cumlesi ile gerekli alanları cektim. Yani PARA_BIRIMI_NO yerine ADINI almak icin lookup tanımlamayıp Select icinde join ile aldim. Tabi bu durumda Query read only olduğu icin de Cache update kullandım...
Ayrıca master kaydım icin bir navigator vardi onu kaldirdim ve de master tabloyu sadece tek bir kayıt gosterir duruma getirdim. Detaylar da o kaydın detaylarını tabi.... Master Query ilk acilista son kaydı getiriyor. Tepede de bir arama kutucugu koydum. Primary alanıma gore arama yapıyor. Hangi numarayı girerse o numaralı rezervasyona konumlanıyor. Yani Select cumlemin where kısmında yeni numarayı yazıp Query yi acip kapatiyorum. Tabi detaylari da....
Belki biraz karisik oldu ama temel fikir kullanıcıya butun kayıtlara anında ulasma yetkisini verme ve kayıtlar uzerinde ileri geri gezme imkanı verme fikrinden vazgecmelisiniz... Kullanıcı ulasmak istedigi kayıt icin ilgili bir arama islemini yaparak ulasacak ve islemi yapacak... aksi takdirde nereyi ne kadar optimize ederseniz edin sonucta bu gun 13000 yarın 50000 kayıt 30 saniye bu kadar kayıt icin hıza baglı olarak ok da uzun sayılmaz bence....