Firebirdde Kayıtlara otomatik sayı attırmak için en kolay yolu deneyim dedim. Navigator oluşturdum.
viewtopic.php?t=9847&highlight=firebird+autoinc
adresindeki makalede anlatılan şekilde yaptım. Fakat sürekli silerken, düzeltirken veya diğer işlemlerde hep "Update failed" hatası aldığım için ibdataset in checedUpdates özelliğini true yaptım. Bu sefer hata mesajı vermedi ama kayıtlarım program kapandıktan sonra gidiyor. Basit bi kayıt programı bu yani bir sürü kod yazmak istemiyorum (o makaledeki kodları denedim aslında ama beceremedim). En kısa yoldan nasıl düzeltebilirim bunu acaba...
kolay gelsin...
IBdataset ve autoinc alan
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IBdataset ve autoinc alan
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Merhaba,
forumda autoinc diye arattığında pek çok konu karşınıza çıkacaktır. autoinc alan oluşturmada en kolay yol firebird te ibexpert ile auto yapacağınız alanı bir kaç tıklama ile oluşturabiliyorsunuz. şöyle söyleyeyim alanı oluşturduğunuzda hizasında autoinc adlı seçme kutusu var bu kutuyu seçince create alanı açılıyor ve siz burudan gerekli yerleri işaretleyip triger de oluşturduktan sonra işlem bitmiş oluyor.
delphi tarafında ise ibdataset in gerekli bağlantılarını yaptıktan sonra object inspector penceresinde generator kısmı vardır burayı tıklayıp açtığınızda auto oluşturduğunuz alanın ismini, kaçar kaçar artacağını sececeğiniz bölüm çıkacaktır bu seçimleri yaptıktan sonra birde on post seçeneğini seçmelisiniz. bu işlemleri yaptıktan sonra siz her yeni kayıt girdikçe bu alan otomatik artacaktır.
kolay gelsin.
forumda autoinc diye arattığında pek çok konu karşınıza çıkacaktır. autoinc alan oluşturmada en kolay yol firebird te ibexpert ile auto yapacağınız alanı bir kaç tıklama ile oluşturabiliyorsunuz. şöyle söyleyeyim alanı oluşturduğunuzda hizasında autoinc adlı seçme kutusu var bu kutuyu seçince create alanı açılıyor ve siz burudan gerekli yerleri işaretleyip triger de oluşturduktan sonra işlem bitmiş oluyor.
delphi tarafında ise ibdataset in gerekli bağlantılarını yaptıktan sonra object inspector penceresinde generator kısmı vardır burayı tıklayıp açtığınızda auto oluşturduğunuz alanın ismini, kaçar kaçar artacağını sececeğiniz bölüm çıkacaktır bu seçimleri yaptıktan sonra birde on post seçeneğini seçmelisiniz. bu işlemleri yaptıktan sonra siz her yeni kayıt girdikçe bu alan otomatik artacaktır.
kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.