Yazılım ekibi için versiyon takibi sağlayan uyg.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Yazılım ekibi için versiyon takibi sağlayan uyg.
Merhaba arkadaşlar,
Yazılım ekibinin kodlar üzerinde versiyon ve değişiklik takibi yapabilecekleri, istediklerinde önceki bir tarihe dönüş yapabilecekleri uygulamalardan hangisini tavsiye edersiniz. Kodlar, bir yerde tutulacak ve herkes buradan alıp çalışacak. Bizim arkadaşlar MS VSS kullanmışlar, release'lere dönüşte biraz problem olduğunu söylüyorlar. Başka ürünleri kullanan var mı?
Hepinize iyi çalışmalar.[/code]
Yazılım ekibinin kodlar üzerinde versiyon ve değişiklik takibi yapabilecekleri, istediklerinde önceki bir tarihe dönüş yapabilecekleri uygulamalardan hangisini tavsiye edersiniz. Kodlar, bir yerde tutulacak ve herkes buradan alıp çalışacak. Bizim arkadaşlar MS VSS kullanmışlar, release'lere dönüşte biraz problem olduğunu söylüyorlar. Başka ürünleri kullanan var mı?
Hepinize iyi çalışmalar.[/code]
Re: Yazılım ekibi için versiyon takibi sağlayan uyg.
Tortoise SVN kullanıyoruz. Çok memnunuz. Bahsettiğiniz işlemlerin tümünü kolaylıkla yapıyor.
west
Ana bilgisayara visual svn server var.
clientlarda tortoise svn kullanıyoruz.
memnunuz.
clientlarda tortoise svn kullanıyoruz.
memnunuz.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Uzun süredir Microsoft Visual SourceSafe kullanıyoruz. Gayet başarılı ..
@F.Atagun; acaba program hakkında biraz bilgilendirebilirmisin.
Bu programlar delphiye mi entegre oluyor ve nasıl oluyor? Şuana kadar hiç kullanmadım, nasıl bi mantıkla işliyor? Delphinin Option kısmında, version info. diye bi sekme var, orada da versiyonla ilgili bilgiler var ama auto increment dememe ragmen kendiliginden yükselmiyor.. Sebebi ne olabilir sizce?
s.a.
bu programlar genelde komut satırı ile çalışırlar. ide lerin menulerine dışardan menu ogesi eklenebildiği için ilk sorunuzun cevabı evet. delphi ve gelişmiş ide si olan programlara entegere olabiliyor.(tabi bu entegre olma işlemini siz yapmıyorsunuz paket haline getirmiş adamlar onları yüklüyorsunuz. kendim ekleyeceğim demek için önce komutlarını iyice öğrenmeniz lazım.)
delphinin options kısmındaki versiyon info ile burda konuştuğumuzun direk bir bağlantısı yok.
ordaki versiyon info yu arttırmak için BUILD yapmanız lazım. normal derlemelerde artmaz.
bu programlar genelde komut satırı ile çalışırlar. ide lerin menulerine dışardan menu ogesi eklenebildiği için ilk sorunuzun cevabı evet. delphi ve gelişmiş ide si olan programlara entegere olabiliyor.(tabi bu entegre olma işlemini siz yapmıyorsunuz paket haline getirmiş adamlar onları yüklüyorsunuz. kendim ekleyeceğim demek için önce komutlarını iyice öğrenmeniz lazım.)
delphinin options kısmındaki versiyon info ile burda konuştuğumuzun direk bir bağlantısı yok.
ordaki versiyon info yu arttırmak için BUILD yapmanız lazım. normal derlemelerde artmaz.
Sayın @aslangeri;aslangeri yazdı:@F.Atagun; acaba program hakkında biraz bilgilendirebilirmisin.
Şu linklerde detaylı anlatılmaktadır.
http://www.ceturk.com/muhendislik/visua ... nedir.html
http://www.yazilimgunlugu.com/visual-so ... i/280.aspx
StarTeam kurulum ve kullanımına bir örnek.
viewtopic.php?f=19&t=18262
Burada StarTeam kullanımı anlatılıyor ama ben ücretsiz olması, daha yaygın olması ve Delphi entegrasyonu olması nedeniyle Subversion (Kısaca SVN) kullanmanı öneriyorum.
viewtopic.php?f=19&t=18262
Burada StarTeam kullanımı anlatılıyor ama ben ücretsiz olması, daha yaygın olması ve Delphi entegrasyonu olması nedeniyle Subversion (Kısaca SVN) kullanmanı öneriyorum.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
aslangeri yazdı:s.a.
Tşk ederim..