Aynı tableye bagli iki farklı IBguery1 aynı anda farklı sonu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Aynı tableye bagli iki farklı IBguery1 aynı anda farklı sonu

Mesaj gönderen musti »

S.a
Cok denedim ama bir turlu olmadı.

Bir tablem var yine buna baglanmak icin IBDatabase, IBtransaction , 2 tane de IBDataset var
IBdasettde tapıtıgın değişkliği (DBGRide bagli) ikinci IBdasete goremiyor hep ilk kayıtları gosteriyor yan new recordları delete ve edit olanlar ikinci tablede refresh olmuyor.

Buna benzer sourunum daha once sql ile dbgrid sorunumda da vardı onun dosya sonuna kadar oku ve topla ile cozdum ama bunda takıldı neden boyle oluyor. Resresh yapyorum olmuyor. IBDaset2 in datasorcunu IBDaset1 e yapıtım olmadı.
IBDaset2 kaldıdım IBQUery kooydum olmadı. forcerefresh =true dedim olmadı.
IBDaset1 afterdelete ve afterediten IBDaset2 kapatıp actım olmadı. parambynae le bagli zaten
IBDaset1 close open değince sorun olmuyor ama her editde close open sacma geliyor bana illaki bir mantıklı yolu vardır.

:(

yardım lütfen
En son musti tarafından 07 Eki 2005 02:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
stnonstop
Üye

Mesaj gönderen stnonstop »

Transactionı commit edip, her iki Queryi de refresh ediyor musun ???
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

her editten sonra commit edersem network zorlanır. Sadece fis girisleri bittikten sonra kaydet tusuna basınca commit ediyorum ki oyle olması lazim.
stnonstop
Üye

Mesaj gönderen stnonstop »

Eğer transactionı commit etmezsen o (benim bildiğim kadarıyla) tmpte kalıyor taki commit edilinceye kadar. Eğer sen başka bir query ile aynı tabledan veri almaya kalkıştığında veri fiziksel olarak yazılmadığından sana gridiğin verileri göstermiyor olabilir.