Merhaba.
Başka formu referans alarak create ettiğim formda herhangi bir nesne ya da public bir değişkene (keza property'e..) ulaşamıyorum..Form ShowModal durumda, üstüne başka bir form ShowModal edince de aynı sorunu gündeme getiriyor.Assigned ile kontrol ediyorum form create edilmemiş görünüyor.Aynı değişkeni ana formda tanımlayıp o şekilde ulaşmaya çalışıyorum bu kez de tip uyuşmazlığı hatası veriyor.Kaçırdığım birşey var ama çözemedim.
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler..
Create edilmiş formdaki herhangi bir nesneye ulaşamıyorum..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Bir form TForm2 tipindeyse gene TForm2 tipine göre public method ve property'lerine ulaşabilirsin. Class ları bir record gibi düşünmelisin. Farklı tiplerde formların farklı method ları var ise sadece kendi referansı ile o formun özelliklerine erişebilirsin.
Başka formdan referans ile demişsin. Bu formun özelliklerine erişim için
TForm2(Referans).Ozellik yaparak erişim sağlayabilirsin.
Başka formdan referans ile demişsin. Bu formun özelliklerine erişim için
TForm2(Referans).Ozellik yaparak erişim sağlayabilirsin.
Asigned le kontrol ediyorsun ama Assigned in işe yaraması için forma kapanırken nil atamsı yapman gerekki assigned yöntemi formun varlığını araştırsın.
Senin yerine olsam kodlarımız yazardım buraya belki create esnasında hata yapıyorsun.Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
form:=nil;
Senin yerine olsam kodlarımız yazardım buraya belki create esnasında hata yapıyorsun.Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
-
- Kıdemli Üye