kitap tavsiyesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
oguz_gun
Üye

kitap tavsiyesi

Mesaj gönderen oguz_gun »

selam değerli hocalarım ve arkadaşlarım. öncelikle bu soruyu doğru yere mi yazıyorum yoksa yanlış mı bilmiyorum ama başka yer bulamadım. sayın yöneticilerimden şimdiden öür dilerim.

ben daha önce delphi öğrenmeye karar verdim ve çeşitli kaynaklar aldım ve sonunda temele inme ihtiyacı duydum. turbo pascala başladım ve 2 ay kadar sürede olayı kavradım ve bir srü program yazdım kendi aklımdan. artık delphiye geçme zamanım geldi düşüncesiyle tekrar delphiye döndüm. ama gördüğüm kadaryla pascalın bir faydası lmadı hala delphide sıfırım neredeyse. elimde marca cantu nun delhi 3 ve 7 kitapları, zaydin pala'nın delphi7 kitabıı ve tansu türkoğlunun sitesinde satılan delphi kitabı var. bu kitapların her birine başlangıc yaptım ve 100 er sayfa ilerledim marca cantu delphi7 si ariç oldukca ağır geliyor. ama sağdan soldan tavsyelerle o kitaptan o kitaba gectim ve sonuc sıfır.

benim sizlerden istediğim hangi kitapla ve nasıl calışmalıyım günde ne kadar çalışmalıyım? ama kitaplardan hagsi olmalı gercekten beni sıfırdan alıp ileri seviyeye götürecek kadar iyi olmalı akıcı ve sıkmadan. çünkü cok asırı hevesliydim ve nereden ve nasıl başlayacağımı blemediğim için bu istek coşkumu yavaş yavaş kaybediyorum lütfen bana birileri yol göstersin acele yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Dosumbence piyasadaki en iyi kitapları koleksiyonuna almışsın.Bundan sonra yapan gereken ise sanırım bir projeye başlayı geliştirmek ve takıldığın yerdede foruma ve kitaplara başvurmak.Kolay gelsin.
faruk
Üye

Mesaj gönderen faruk »

slm

newmember arkadaşın dediği gibi bir proje geliştirmelisin projeyi geliştirdikçe kendinide geliştirmiş olacaksın bu her zaman böyle olur.

Birde çok fazla kitap alıp kitaplara boğulmanı tavsiye etmem. kitaplara bile takıldığın yerlerde bak çözümleri kendi kendine geliştirip bulman senin için daha faydalı olacaktır.

Eğer gerçekten öğrenmeyi istiyorsan gece uyurken bile kodlarla boğuşuyorsan öğrenmeye başlamışsın demektir.
oguz_gun
Üye

Mesaj gönderen oguz_gun »

peki ama ben sadece kitapları aldım dedim henüz çalışmaya balamadım yani kitapları belli bir sıraya göre daha okumadım bile yani bilmeden nmasıl projeye başlayacağım? ayrıca başlanıyorsa nasıl br proje yapmalıyım dediğim gibi bu kitapları daha 100 er sayfa okudum ve bir ona baktım bir ona ama daha henüz başlamadım yani kitaplar arasında boguldum. calışmak için proje mi yapmamı söylüyorsunuz? böyle mi öğrenilir yoksa bir kitap secip ondan bastan sona calısarak mı?
kitap ise hangi kitp proje ise ne projesi ne yapabilirim sıfır olarak ve nasıl yaparım????
faruk
Üye

Mesaj gönderen faruk »

slm

illa kitapla birlikte ilerlemek istiyorsan elindeki kitaplarda örnek programlar vardır klasik veri tabanı ile başlamanı önerecem.

kitaplarda bu basitten gelişmişe doğru ilerler daha fazlasını kendin yapmaya çalışacaksın

örneğin telefon defteri ile başlayabilirsin

not: kitaplara bukadar takıntı yapma. Aklını özgür bırak gerisi gelir :D