Dbedit phone-mask sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye
Mesajlar: 83
Kayıt: 27 Nis 2005 08:04
Konum: izmir

Dbedit phone-mask sorunu

Mesaj gönderen mmnckr »

Arkadaşlar selam; kullandığım dbedit'e telefon numarası kayıtları giriyorum ve Adoquery kullanıyorum. Adoquery içindeki alanlardan maskını ayarladım .Dbedite telefon numaralarını (232)1234567 şeklinde giriyorum, fakat editten çıktığım an son rakamı siliyor ve (232)123456 şeklinde kalıyor, ne yaptıysam bir türlü bunu yapmasını engelleyemedim.
veritabanından alan boyutlarını değiştirdim,maskı değiştirdim olmadı. nedir bu neden yapar? yardımlarınızı bakliyorum,saygılar.
mmnckr
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
Mesajlar: 397
Kayıt: 09 Nis 2005 10:24
Konum: Diyarbakır
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Dbeditten çıktığınızda değişikliği görüyorsanız. Display mask devreye giriyor. Bence o alanın display mask özelliğine bakın.

Hiç olmazsa bütün fields ları select all la seçip hepsini silip yeniden yükleyin. Ve maskını yeniden yazın.
Yada bir karakter eksik yazıyorsunuz masklara.
Kolay gelsin.
a_o
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 18 Eki 2005 04:41
Konum: Tekirdağ

Mesaj gönderen a_o »

query deki alanın input maskını nasıl yazdın?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

DataSet in FieldEditor ünde daha önce farklı size da eklenmişse ondan olabilir. VT deki uzunlukta olup olmadığını kontrol edebilirsin.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye
Mesajlar: 83
Kayıt: 27 Nis 2005 08:04
Konum: izmir

Mesaj gönderen mmnckr »

Merhaba;
rsimsek hocam dediğin gibi FieldEditor'un size değerinden kaynaklanıyormuş, onu yükseltince düzeldi.çok saolasın.
mmnckr
Cevapla