KİTAP TAVSİYESİNDE BULUNABİLECEK ARKADAŞ YOKMUUU

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
delphi_turkey
Üye

KİTAP TAVSİYESİNDE BULUNABİLECEK ARKADAŞ YOKMUUU

Mesaj gönderen delphi_turkey »

MARCO CANTU NUN DELPHİ 7 KİTABINI ALDIM KİTABIN DIŞINDA HERKES İÇİN YAZIYOR AMA HİÇDE ÖLE DEĞİL AĞIR BİR DİLLE YAZMIŞ

ZEYDİN PALA NIN KİTABI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞIMIZ VARMI ACABA (DELPHİ 7)

EZEL BALKAN (856 sayfa. 2. baski.

2. Baskısını yapan kitapta konular en baştan ele alınıp adım adım anlatılmıştır. Anlatılan konuların ve verilen örneklerin kolay anlaşılması için, ilk okumada anlaşılacak bir anlatım tekniği kullanılmıştır. Kitabın ilk birkaç bölümünde Delphi'ye kuşbakışı göz atılarak Delphi ile nasıl program geliştirildiği ve ortamı hakkında bilgi verilmiştir. Kitabın bir diğer özelliği, Delphi'nin veritabanı özelikleri hakkında bilgi verilirken hem Borland'ın veri erişim tekniği olan Borland Database Engine hem de Microsoft'un geliştirdiği ADO tekniği anlatılmıştır. Bu kitap her ne kadar SQL programlama dili üzerine yazılmış olan bir kitap olmasa bile Delphi ile program geliştirirken gerekecek kadar SQL bilgisi de verilmiştir
Kitaptan bazı konu başlıkları:
 Delphi’nin Bütün Kontrolleri
 Delphi Fonksiyonları
 Grafik ve Çizim İşlemleri
 Araç Çubuğu, Durum Çubuğu ve Menü Hazırlamak
 Veritabanı, Tablo ve Alias Hazırlamak
 ADO Veri Erişim Tekniği
 Rave Reports ve Quick Reports ile Rapor Hazırlamak
 SQL Sorgulama Dili
 InterBase Veritabanları
 Kurma CD’si Hazırlamak
 API Fonksiyonları ve DLL Dosyaları) BU KİTAPLAR HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ VARSA TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Merhaba Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Forum kurallarını lütfen okuyalımmm... Başlık ve mesajlara büyük harfle yazmak yasaktır. Mesajınız lütfen editleyip düzeltiniz...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
menderes

Mesaj gönderen menderes »

Bence bu forumu baştan aşağı biz izle derim o dediğin kitaplardan eğer fazlasını öğrenemezsen ben adımı değiştiririm. Bu söylemim için forumdan para almadım ve forumdaki arkadaşlarıda tanımam....Adım sanım da sitem de belli adresim de.......
Bu forumla 2003 de tanıştım.... oyıllarda elimde o bahsettiğin şahısların (birisinin) kitabı vardı elimde, O kitaplar satan kişiler üzerine alınmasınlar bence unuttuklarını hatırlaman için lazım olacaklar sana....
Ve ben bu forum sayesinde bugün web dahil, delphi ile bir çok programlar yazdım piyasaya...Hala da yazıyorum.... Onun için tavsiyem siteyi ve forumu hakikaten güzelce bir incelemen.... Saygılarımla kolay gelsin.....
a_o
Üye

Mesaj gönderen a_o »

mrb menderes in dediklerine bende katılıyorum. kitaplar genelde unutulanları hatırlamak için. ve bu forum çok işine yarar
bende Zeydin Pala 'nın Delphi 6 kitabı var. ilk delphi öğrenmeye başladığımda bu forumdan haberim yoktu. o kitabın faydası olmuştu baya. ama bu formu gördükten sonra kitaba mitaba gerek kalmadı zaten
iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

Zeydin PALA 'nın 34 Konuda Delphi 7 Kitabı bende var. Sade bi dille anlatılmış güzel bi kitap.
Ama bende forumdan daha çok faydalananlardanım :D Burda aradığın konulara daha çabuk ulaşıyorsun 8)

Ama illa elimin altında bi kitap bulunsun diyorsan bu kitabı tavsiye ederim...

İyi çalışmalar....
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşlarında dediği gibi önce forum.Ancak elimin altıda birde kitap olsun dersen Zeydin Pala Delphi 7 den vazgeçme derim.
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

Ya arkadaşlar önce forum demişsiniz de Bunu demeden önce biraz düşünmek lazım.

Diyelim delphiye yeni başlayan veya o saate kadar groupbox kullanmamış bir arkadaşınızı düşünün. Şimdi nesneleri forumun üzerinde groupbox 'un üzerine iteklemekle onun içine katmış olmayacağını nasıl bilecek? hemen foruma mı yazması lazım? :D
Sonra bu da sorulur mu demeyecek miyiz?

memorystream nedir nasıl kullanılır gibi konulardan hiç bahsedilmemiş bile olabilir bu kitaplarda. Fakat kitap bu gibi temel şeyleri öğrenmeye yarıyor.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba

ben delphi üzerine piaysada bulunan hemen hemen bütün kitapları aldım.

1- Delphi7 İhsan Karagülle
2- Delphi7- Zeydin Pala
3- Delphi7 - Ezel Balkan
4- Delphi7 Yüksel İnan - Nihat Demirli
5- Delphikatabi.com - Cansu Türkoğlu
6- Delphi6 - Marco Cantu
7- Veritabanı Programcılığı ihsan Karagülle - Zeydin Pala
8- Veritabanı ve Network Programcılığı Yüksel İnan - Nihat Demirli

şu an bu kitaplar arşivimde mevcut (Marco Cantu hariç bu kitabı okudum arkadaşımda var)

şunu söyleyebilirim. hepsinden biraz biraz faydalandım diyebilirim. özellikle programcılığa yeni başlamış bir kişinin hemen foruma yönelmesi bence doğru değil, mantık yapısını özellikle Delphi dilinin yapısını öğrenmesi gerek diye düşünüyorum. fonksiyon, prosedur unit yapıları vs. gibi temel bilgileri en azından öğrenmesi gerek diye düşünüyorum. tabiki forum kitaptan daha zengin ancak temel olarak kitap diyebilirim.

ben yukarıdaki kitaplardan Yüksel İnan ve Nihat Demirli ye ait olan Delphi7 Kitabını tek geçerim :alkis:
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
delphi_turkey
Üye

Herkese teşekkür ederim arkadaşlar

Mesaj gönderen delphi_turkey »

Herkese öncelikle teşekkür ederim ilginizden dolayı.

Delphiye başlayalı uzun zaman olmadı tabii kısa da değil ama delphi 5 i 2, 5 defa okumak zorunda kaldım anlayabilmek için daha sonra delphi 6 yı inceledim 5 ile çok ta farklı değildi bol bol örnek uygulamalar yapmak bana çok faydalı oldu elbette fakat kendimi bir aç kurt gibi hissettiğim için delphi 7 ve delphi 8 i aldım delphi 7(marco cantu'nun) ye başladığımda ilk okumuş olduğum 5 ile 6 daki görsellikten uzak bir yapıya sahip olduğunu gördüm şimdi farklı bir kitap daha düşünüyorum o yüzden sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım vardı hepinize teşekkür ederim.

Bu arada formlarıda iyi şekilde inceleyeceğimmm Yeni tavsiyelerinizi özellikle kitaplar hakkında bekliyorum

teşekkürler
Kilitli