Selam Arkadaslar..
bir sorum olacakti.. Bu Listview ve Treeview'i ben Ayni MSSQL'in Enterprise managerinin menusu gibi kullanmak istiyorum yani sol tarafta treeview ile agaclandirma $eklinde gözükecek ve de .. sag tarafta da büyük ikonlarla gösterilecek menuler.. ve cift tikladigimda ise bir alt kademeye gecicek ve onun ikonlarini göstericek.. ve en sonunda da bu butonlara birer komut vericem mesla i$te x formunu ac gibi...
mssqli(örnek verdim enterprise manageri istedigim $ey var diye) görmeyen arkadaslar varsa da yani demek istedigim ayni windows gibi klasörlerin icine tikliyosun vs ordan bir alt kademeye iniyosun gibi $eyler.. Yani programin menulerini boyle yapmak istiyorum.. nasil yapabilirim ?
Şimdiden teşekküürler.. Kolay gelsin
TreeView & ListView
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
peki orasini anladim ama sonuc olarak programin menulerin databasede tutmak ne kadar saglikli orasi tarti$ilir ? ayriyetten mssql enterprise manageri gözünüzün önüne getirin (siz mssqlcisiniz ondan soyluyorum) hani tiklayinca icine giriyo vs her menunun kenine has bi ikonu var vs onun gibi bir menu yapmak istiyorum programa.. nasil yapabilirim baska bir alternatif yok mu?naile yazdı:Listeleyeceğiniz şeyleri db de tutup, kullanacağınız bileşenlerin dbsini kullanarak aynı datasource a bağlarsanız birinde birşey seçtiğinizde diğerinde de aynı şeyi seçer.
Eğer sadece treeview olsun diyorsanız ayrıyeten dbde tutmanıza gerek yok, tek tek programın içinde eklersiniz, ama siz bir de listview de göreyim ve orda değiştiğinde diğerinde de değişsin dediğiniz için kolaylık açısından db demiştim. Biz de bazı program menulerini db de tutuyoruz. Ama eğer db tutmayacağım diyorsanız ozaman tek tek elle yazmanız gerekecek, şu seçildiğinde bu değerleri listele gibi. Ozaman tek tek elinizle gireceğinizden iconları da isteğinize göre seçersiniz her biri için.
dbtreelist için icon belirlemeyi ise şu şekilde yapabilirsin; bir imagelist bileşeni kullanıp istediğin resimleri buna ekleyerek dbtreelistini bu imageliste bağlarsın. Sonra dbtreelistin GetImageIndex eventında:
bu yazdığım kod, eğer node child ise imageindexi 0 parent ise 1 yapar.
dbtreelist için icon belirlemeyi ise şu şekilde yapabilirsin; bir imagelist bileşeni kullanıp istediğin resimleri buna ekleyerek dbtreelistini bu imageliste bağlarsın. Sonra dbtreelistin GetImageIndex eventında:
Kod: Tümünü seç
procedure TFMain.TreeView1GetImageIndex(Sender: TObject; Node: TTreeNode);
begin
Node.ImageIndex := ifthen(Node.HasChildren,0,1);
end;