sql server kullanarak yapmış olduğum bir veritabanım var. bu projede formun on create olayında ayarlar.ini diye bir dosyadan bağlantı şifrelerini okuyup editlere atıyorum. daha sonra bağlantımda editleri yerine koyuyorum.
Kod: Tümünü seç
ADOConnection1.Connected:=false;
ayarlar := TINIFile.Create(ExtractFilePath(Application.EXEName) + 'ayarlar.ini');
edit1.Text:=ayarlar.ReadString('1','1','');
edit2.Text:=ayarlar.ReadString('2', '2','');
edit3.Text:=ayarlar.ReadString('3', '3','');
ayarlar.Free;
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID='+edit1.text+';Initial Catalog='+edit2.Text+';Data Source='+edit3.Text;
ADOConnection1.Connected:=true;
end;
normalde yukarıdaki kod çalışıyor. ama ben eğer bağlantı şifrelerinde hata varsa bana hata msjı versin istiyorum. bunun içn try except bloğu kullandım ama çalışmadı. delphi kendisi hata veriyor. veritabanına bağlanamadı diye. oysa o hata msjını ben kendim yazdırmak istiyorum. ama olmadı. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
herkese iyi çalışmalar
kolay gelsin
Kod: Tümünü seç
ADOConnection1.Connected:=false;
ayarlar := TINIFile.Create(ExtractFilePath(Application.EXEName) + 'ayarlar.ini');
edit1.Text:=ayarlar.ReadString('1','1','');
edit2.Text:=ayarlar.ReadString('2', '2','');
edit3.Text:=ayarlar.ReadString('3', '3','');
ayarlar.Free;
try
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID='+edit1.text+';Initial Catalog='+edit2.Text+';Data Source='+edit3.Text;
ADOConnection1.Connected:=true;
except
begin
showmessage('Bağlantı hatası....');
anagiris.Close;
end;
end;