CxGrid ile Arama (Konumlanma)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

CxGrid ile Arama (Konumlanma)

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

Cxgrid üzerindeyken kullanıcı hangi alanın üzerindeyse klavyeden bulmak istediği şeyi yazıyor ve cxgrid ilgili satır üzerine konumlanıyor bu arada yazdığım kelimeler konumlanan satırda koyu bir renk haline geliyor çok hoş ve işlevsel bir olaydı.

cxgridin filitreleme seçenekleri var ama bu filitrelemeden ziyade konumlanma işlevi sağlıyor.

Bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba Yani cxgridin bu özelliğini nasıl kullanabilirim.

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bahsettiğin olayın adı Incremental Search. Yardımında bu şekilde aratırsan tüm bilgiler var.

Filtreleme ile ilgili neyi sordun tam anlamadım. Incremental Search ile filtreleme farklı birbirinden. Eğer filtreleme ile ilgili birşey soruyorsan daha net ifade edebilir misin?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba Mustafa hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Ama şöyle bir şey yaptım.

OptionsBehavior/ incsource=True
optionsSelectrions/Celmultiselect=True yatım.

Sadece ilk alan ile alakalı istediğim işlemi yaptım.

Bu arada sizin belirttiğiniz özelliği bulamadım acaba sizin bahsettiğniizde benim bu yaptığımmı acaba.

Saygılarımla
Teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen naile »

OptionsBehavior->InsSearch true olmalı.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ama benim yaptığım şekilde oluyormuş sadece cxgridin edit özelliğini false yaptım böylece alanlara konumlanma olmuş oldu her alan için bu işlemi yapabiliyorum.

Yani naile hanımım belirtiği gibi

Kod: Tümünü seç

OptionsBehavior->InsSearch 
yapınca oluyor.

Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.