dtmf okuma sıkıntısı ve modem seçimi...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
i_zec
Üye

dtmf okuma sıkıntısı ve modem seçimi...

Mesaj gönderen i_zec »

herkese kolay gelsın...
Arkadaşlar bu konuyu daha önce kısmende olsa tartışmıştık lakın ben bırkaç sey daha ogrenmek ve tecrubelerinizden faydalanmak istiyorum.Dtmf bilgisini okumak için ve seslı yanıt verebilmek bir voice modeme ihtiyaç var.Ben bir voice modem edındım.Lakın Apro nun orneklerini denediğimde "Modem Does Not Support Voice Extensions" diye hata veriyo ....Şimdi burada 2 ihtimal var .ya modem sahte voice modem.(ama araştırmlarım sonucunda AT#CLS komutuna yanıt vermeyen modemın voice modem olamdığını ogrendım.Modem -> özellikler -> Modem sorguladan ,bu komuta 1,2,4,8,16 gibi şeyler yazdığını goruyorum.Buda heralde desteklıyor demektır.. )

Yada ornkete bi sıkıntı var....Ayrıca ornekte sunu da denedım.Program gelen çağrıyı açabiliyor.Açtıktan sonra OnDTMF özelliğine ShowMessage(digit); yadım ama tık yok...Bişey goremedım...

dolayısı ıle ıkılemde kaldım....

bana tecrubelerınızle yardımcı olursanız sevınrm....Ayrıca hangi modemi kullanıyorsunuz veya tavsiye edersiniz.....

Teşekkurler iyi çalışmalr...
i_zec
Üye

Mesaj gönderen i_zec »

ee yokmu beyler bi tavsiyesi,fikri olan...... ?
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ben Apache Hcf 56 gibi bişeydi + Apro ile DTMF aldım..

voice olup olmadığını en basit olarak arkasındaki speaker ve mic girişlerinden anlayabilirsin :lol:

formun oncreate ine..

Kod: Tümünü seç

Tapi->TapiSelectDevice();
Tapi->AnswerOnRing = 2;
Tapi->MaxMessageLength = 60;
Tapi->EnableVoice = True;
Tapi->InterruptWave = True;
Tapi->UseSoundCard = False;
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..