fast reportta masterdetay yapı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

fast reportta masterdetay yapı

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
fast reportta masterdetay bir yapıda detay kayıtlar listelenirken sayfa sonuna gelirse detay kayıtların yarısını diğer sayfaya atıyor.yani etay kayıtlar o sayfaya sığmazsa o sayfanın altını boş bırakıp takipeden sayfanın başına bassın istiyorum.quickreportta bunu linkband olayı ile çözüyorduk.fakat fastreportta bu sorunu çözemedim.birde detay toplamı masterband üzerine bastırmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
1. Sorunuz, DetailBandın KeepTogether özelliğini True yaparsanız detay veriyi bütün olarak bir arda tutacaktır.
2.Sorunuz , bunun için fastReport bize pratik bir çözüm sunmaz bunu siz arka planda buldurup yazdırmalısınız. Çünkü FR yukarıdan aşağıya doğru toplam alır. yazdırmadığı verinin değerini bilemez.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
kamuran48
Üye

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
evet haklısınız.detayları bölmedi ama bu sefer sayfa toplamı aldırırken birinci sayfaya sığmadığı için ikinci sayfaya attığı bir kayıdı sanki birinci sayfadaymış gibi değerlendiriyor. ve birinci sayfa toplamı içine alıyor.ne yapılabilir.toplamları arkada kod yazarak aldırıyorum.
iyi çalışmalar.