selam,
fast reportta masterdetay bir yapıda detay kayıtlar listelenirken sayfa sonuna gelirse detay kayıtların yarısını diğer sayfaya atıyor.yani etay kayıtlar o sayfaya sığmazsa o sayfanın altını boş bırakıp takipeden sayfanın başına bassın istiyorum.quickreportta bunu linkband olayı ile çözüyorduk.fakat fastreportta bu sorunu çözemedim.birde detay toplamı masterband üzerine bastırmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
iyi çalışmalar.
fast reportta masterdetay yapı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba ,
1. Sorunuz, DetailBandın KeepTogether özelliğini True yaparsanız detay veriyi bütün olarak bir arda tutacaktır.
2.Sorunuz , bunun için fastReport bize pratik bir çözüm sunmaz bunu siz arka planda buldurup yazdırmalısınız. Çünkü FR yukarıdan aşağıya doğru toplam alır. yazdırmadığı verinin değerini bilemez.
iyi çalışmalar.
1. Sorunuz, DetailBandın KeepTogether özelliğini True yaparsanız detay veriyi bütün olarak bir arda tutacaktır.
2.Sorunuz , bunun için fastReport bize pratik bir çözüm sunmaz bunu siz arka planda buldurup yazdırmalısınız. Çünkü FR yukarıdan aşağıya doğru toplam alır. yazdırmadığı verinin değerini bilemez.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
selam,
evet haklısınız.detayları bölmedi ama bu sefer sayfa toplamı aldırırken birinci sayfaya sığmadığı için ikinci sayfaya attığı bir kayıdı sanki birinci sayfadaymış gibi değerlendiriyor. ve birinci sayfa toplamı içine alıyor.ne yapılabilir.toplamları arkada kod yazarak aldırıyorum.
iyi çalışmalar.
evet haklısınız.detayları bölmedi ama bu sefer sayfa toplamı aldırırken birinci sayfaya sığmadığı için ikinci sayfaya attığı bir kayıdı sanki birinci sayfadaymış gibi değerlendiriyor. ve birinci sayfa toplamı içine alıyor.ne yapılabilir.toplamları arkada kod yazarak aldırıyorum.
iyi çalışmalar.