delphi firebird bağlantı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
EeCOMP
Üye
İletişim:

delphi firebird bağlantı

Mesaj gönderen EeCOMP »

s.a arkadaslar
ben firebirde yeni başladım dökümanlardan bulduğum kadarıyla delphiden firebirddeki tabloma ibdatabase ibtransaction ibquery ve datasource kullanarak bağlanıyorum
ben eskiden paradox kullanıyordum ve tableye çok alıştım kayıt işlemlerimi hep table ile yapıyordum hatta arama filtreleme işlemlerimi bile tablenin filter özelliği ile yapıyordum buradada ibquery yerine ib table kullansam ne gibi dezavantajları olur çok etkilermi arama filtreleme olmasada en azından kayıt işlemlerimi table ile yapsam programımı çok kötü etkilermi bide ben bir program yazmıştım stok ve satış bölümü vardı satış kısmında satılan ürünü stoktan düşüyordum bunun için
table1.fieldbyname('ürün').asstring gibi bir komut kullanıyordum eğer table kullanmamam gerekiyorsa sql ile bu işi nasıl yapabilirim
şimdiden çok teşekkür ederim s.a
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

Sitede makaleler kısmında IBX'e giriş makalesini oku. Orda detaylı anlatılıyor, ayıca forumda da birkaç kere geçti.

IBTable sadece geriye doğru uyumluluk için var. IBDataset kullanman daha sağlıklı olur. Ama hazır bir kodu çeviriyorsan ve çok fazla uğraşmak istemiyorsan olabilir tabii...

Kolay gelsin.