Raporlarda Dot Matrix yazıcı istisnası..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Raporlarda Dot Matrix yazıcı istisnası..

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Projelerde kullanmak üzere bir rapor tasarım modülü hazırladık.Veritabanı bağlantısı başta olmak üzere diğer işlemlerde de herhangi bir sıkıntı yok normalde.Ancak Dot Matrix yazıcılar için harici bir yöntem kullanmayı düşünmekle birlikte bu konuda fikirlerinizi almak istedim.

- Fastreport kullanmayı düşünmüyorum, zira bunun için ücret ödemek istemiyorum.

- QuickReport'ta özel bir export seçeneği yok sadece text olarak alınabiliyor ancak bu kez de raporda örneğin frameler çıkmıyo, hepsinin afterprint yordamlarına kod yazmak mantıklı olur mu karar veremedim.

- ZReport kullanmak istemiyorum grafik çıktılar ağırlıkta olacağı için sadece zreport için aynı işlemleri tekrarlamak gerekecek..

- FreeReport ya da muadili bir rapor bileşeni ne kadar stabil olur bilmiyorum..

Nasıl bir yöntem veya bileşen kullanmamı tavsiye edersiniz?
Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

sadece burda adı geçmediği için yazıyorum. daha önce bende hiç kullanmadım bu bileşeni ama aradığınız özellikler belki bunda mevcut olabilir.

http://reportman.sourceforge.net/
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
mnt
Üye

Mesaj gönderen mnt »

Bir arama motorundan "quick report export filter" diye aratırsan belki istediğin filtrelemeyi bulabilirsin..
Mustafa
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Öncelikle ilginiz için teşekkürler..

@sadettinpolat;
inceleyip değerlendireceğim, sonucu topicin devamında yazarım.

@mnt;
QuickReportla export işlemini yapabiliyoruz, ancak text (dot matrix için..) formatında export ettiğimizde örneğin çizgiler görünmüyor.

Tekrar teşekkürler..
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Tekrardan selamlar.
@sadettinpolat;

Bileşeni kaba olarak inceledim, ancak fastreport, report builder vs.tarzı görünüyor.Aradığım yöntem sadece dot matrix için quickreport ya da benzer bir araçla stabil bir çözüm üretmek.Bi siteden raporu stream olarak kaydetme örneği buldum, bunu bir çıkış olabilir belki.

Tekrar teşekkürler.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

@BlueALone bu dot matrix çıktı işi tam bir muamma. Bende zamanında bunun sıkıntısını çok çekti. FastReport ve benzeri araçlar bunu desteklediğini söylüyor ama yaptıkları tek şey font boyutunu dot matrix yazıcılarda güzel görünebilecek şekilde değiştirmek. Bu durumda da hızdan taviz vermek gerekiyor. Bu durumda da dotmatrix kullanmanın bir esprisi kalmıyor.

ZReport öneririm, çünkü o bu işlemi daha başarılı yapıyor ama dediğin gibi çerçeve çizimleri çok basit. Yalnız kodu açık olduğu için değiştirerek istediğin şekile çevirebilirsin.
Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mnt
Üye

Mesaj gönderen mnt »

QuickReportla export işlemini yapabiliyoruz, ancak text (dot matrix için..) formatında export ettiğimizde örneğin çizgiler görünmüyor.
Benim bahsettiğim bu değildi, ben rb kullanıyorum, text filter'ı ve dot matrix filterı farklı onda (text<>dot matrix). 3. party bir bileşen olabilir quick report için de.
Mustafa
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

@t-hex

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.Konuyla 3-4 yıl evvelden beri uğraştığım için iyi bir araştırma yaptığımı söyleyebilirim.Daha önce asm kodlarıyla bu olayı hallediyordum ve gayette başarılıydı..Ancak port erişimi söz konusu olduğu için nt tabanlı işletim sistemlerinde bu kodlar hata verdi, hatta yanlış hatırlamıyorsam bir word değerini porta gönderirken kırılıyordu..Yine araştırmalarım neticesinde bir unit buldum birkaç basit kodla (bilgileri strings tipinde parametre almak suretiyle..) yazdırıyor ve oldukça başarılı bir sonuç veriyor (Uniti nette açık kodlu buldum, isteyene gönderebilirim..).Fastreport'un kodları da elimde var ve birçok unitini inceledim, yazdırma fonksiyonlarını kontrol ettim.Keza ZReport'u da..Çizgiler konusuna gelince, istediğim ilgili bölümlere "-" karakteri şeklinde de olsa çizgileri koyması.Bunu print eventlerine kod yazarak yaptırmayı da düşündüm ama daha stabil bir çözüm üretilebilir düşüncesiyle sizlere danışmak istedim.
Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

@mnt

RB'yi çok fazla inceleme fırsatım olmadı, rb'nin filter olayını da çok iyi bilmiyorum.QuickRepot için özel bir dot matrix filteri yok sanırım, araştırmalarım neticesinde bunun text filter ile yapıldığını ve komut isteminden yazdırma yönteminin ağırlıkta olduğunu gördüm (yanılıyor olabilirim..).Bildiğin (ya da bulduğun) bir filter alternatifi varsa değerlendirmekten memnunluk duyarım.
Kolay gelsin.