sayın grup üyeleri belki çok kolay olacak ama ;
yıl sonunda 7a sınıfını topluca 8a yapıcam
sorum mantık olacak 7a sınıfını checklyistboxta listeleyip tek tek seçerekmi 8a ya atacak yoksa dbgrid kullunuruk mı aktarsın
yani isteğim sizden işin mantığı ADO kollnıyorum bunun için farklı bir veritabanı kullanmama gerek varmı?
sınıf atlatma mantığı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Benim fikrime göre 8. sınıfa geçme hakkını kazanmış öğrencileri rxmemory table kullanıyorsan yada temp vt'sine alarak burdan UPDATE komutu ile istediğin alanları güncelleyerek tüm sınıfı bir üst sınıfa geçirebilirsin... Fikir olarak umarım işine yarar...
Kolay gele...
Kolay gele...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
merhaba ,
SQL olarak şöyle bir yapı kullanabilirsiniz,
iyi çalışmalar.
SQL olarak şöyle bir yapı kullanabilirsiniz,
Kod: Tümünü seç
UPDATE SINIF_TABLE SET SINIF = "8A" WHERE SINIF="7A"
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
rxmemory table RX bileşen paketinin içinde bulunan bir geçici hafıza tablosu. Sana şöyle bir örnek verebilirim. Mal alış faturalarında ben kişinin vari kart bilgilerini seçtikten sonra frmadan aldığım ürünleri direk olarak vt'ye yazdırmıyorum bunları rxmemory table'a yani geçici tabloya atıyorum ve işlemleri bittiği zaman while not xxx.eof do döngüsü ile vt'ye sql kodları ilie insert ediyorum...
Eğer elinde böyle bir olay yoksa vt'ende temp diye bir tablo oluştur. Bu tabloya bir üst sınıfa geçireceğin öğrencileri al ve daha sonra buradan sınıf ismini 8/A yaparak gerçek tablona Update ederek sql kodları ile aktarabilirsin. Ben olsam böyle bir mantık kullanırım...
Kolay gele...
Eğer elinde böyle bir olay yoksa vt'ende temp diye bir tablo oluştur. Bu tabloya bir üst sınıfa geçireceğin öğrencileri al ve daha sonra buradan sınıf ismini 8/A yaparak gerçek tablona Update ederek sql kodları ile aktarabilirsin. Ben olsam böyle bir mantık kullanırım...
Kolay gele...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
@mrtyes ,
SQL cümelsinde dikkat ederseniz, WHERE SINIF="7A" yani UPDATE et SINIF alanı 7A değerine sahip olan kayıtların hepsini 8A değerine demek
mesajınızdan anladığım kadarıyla tam olarak yapmak istediğiniz bu.
SQL cümelsinde dikkat ederseniz, WHERE SINIF="7A" yani UPDATE et SINIF alanı 7A değerine sahip olan kayıtların hepsini 8A değerine demek
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
QL cümelsinde dikkat ederseniz, WHERE SINIF="7A" yani UPDATE et SINIF alanı 7A değerine sahip olan kayıtların hepsini 8A değerine demek
doğru ancak problem başka sınıfa geçenler olduğunda çıkıyor.o yüzden soruyorum öğrenciliri listeleyip tek tek mi yapsam buda bana prog .mantığına tersmiş gibi geliyor
yani sizin kodu kullanıcam saolun