arkada$lar ba$liktan da anla$ildigi gibi bir
maskedit (veya türevi bir bile$eni)
"*** *** ****" $eklinde formatlamak istiyorum...
örnegin bu edite sadece
AAA BBB CCCC seklinde girebilecek. ve de adam eger yanlis bir format yazmaya kalkisirsa diyelim ki
AAAA BBCCCC yazmaya calisirsa izin vermiyecek.. yani sonuc olarak
3 string -bosluk- 3 string -bosluk- 4 string seklinde olucak
ve de eger bu formatta yazmazsa OnExit eventinde de olabilir veya herhangi bir butona tikladigimda ba$tan kontrol ettiginde bu formatta olmazsa bir mesaj cikarmak istiyorum... $imdiden te$ekkürler ve herkese kolay gelsin...
formatlama ve de kontrolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
formunuza bir adet maskedit koyun ve Editmask özelliğini;
şeklinde ayarlayın. Ek olarak başka bir kontrole gerek yok. Kolay gelsin
Kod: Tümünü seç
!>LLL< >LLL< >LLLL<;1;_
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
evet bu i$ime yaradi peki bi$ey dhaa soracam mesela LLL demi$siniz oraya hem harf hem de rakam girebilsin mesela onu nasil yapabilirim?..mucar yazdı:formunuza bir adet maskedit koyun ve Editmask özelliğini;şeklinde ayarlayın. Ek olarak başka bir kontrole gerek yok. Kolay gelsinKod: Tümünü seç
!>LLL< >LLL< >LLLL<;1;_
bir de dedigim gibi eger yanlis bi formatta bi$ey yazdiysa atiyorum tam formata yazmadan cikmaya kalkti invalid format gibi bi hata cikiyo onu nasil kendim kontrol edebilirim?
bir de altta cikan "___ ___ ____" olayini engellemenin bir yolu yok mu yani gözükmesin?
o zaman;
şeklinde yapın.
Kod: Tümünü seç
!>aaa< >aaa< >aaaa<;1;
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
-
- Kıdemli Üye
arkad$lar bir soru daha sorucam mesela.. adam o formata uygun yazmadiginda butona tiklandiginda nasil kontro lettirebilrim yani
mesela
if formattostr( gibi bi$ey vardi yanlis hatirlamiyorsam yani örnegin telefon formatinda
+90 (212) 111 2222
$eklinde yazilmadiysa veya bo$ birakilip hic bi$ey yazilmadiysa bir hata mesaji cikartmak istiyorum telefon bilgisini doldurun gibi ama $öyle bir sorun var ki formatta ben ( ) filan ekledim onlar da o textin dolu oldugunu sandiriyor delphiye
o yuzden kontrol ettiremedim...
bir de telefon formatinla ilgili bir sorum daha var
standart olarak ben
+90 gelmesini istiyorum + yazioyrum basina onu goruyor ama 90 yazinca onun bir mask oldugunu 90 (sanirim maskta girilmesi zorunlu alanimi ne simgeliyor yanlis hatirlamiyosam) herneyse oyle bi$ey saniyor ama ben yazi olarak 90 gelmesini.. eger adam isterse degi$tirmesini istiyorum..
tekrardan te$ekkürler ..
mesela
if formattostr( gibi bi$ey vardi yanlis hatirlamiyorsam yani örnegin telefon formatinda
+90 (212) 111 2222
$eklinde yazilmadiysa veya bo$ birakilip hic bi$ey yazilmadiysa bir hata mesaji cikartmak istiyorum telefon bilgisini doldurun gibi ama $öyle bir sorun var ki formatta ben ( ) filan ekledim onlar da o textin dolu oldugunu sandiriyor delphiye

bir de telefon formatinla ilgili bir sorum daha var
standart olarak ben
+90 gelmesini istiyorum + yazioyrum basina onu goruyor ama 90 yazinca onun bir mask oldugunu 90 (sanirim maskta girilmesi zorunlu alanimi ne simgeliyor yanlis hatirlamiyosam) herneyse oyle bi$ey saniyor ama ben yazi olarak 90 gelmesini.. eger adam isterse degi$tirmesini istiyorum..
tekrardan te$ekkürler ..