ozcank yazdı:assoft kardeşim ben db kullanıyorum ve şu şekildede tanımlama yaptım;
Button1 e ;
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.Params[0].AsDateTime:=DateTimePicker1.DateTime;
Query1.Params[1].AsDateTime:=DateTimePicker2.DateTime;
Query1.Open;
Query1.refresh;
bunları yazdım.
SQL Strings Kısmınada;
SELECT * FROM ROKAYIT
WHERE ROMONTAJTAR >=:ROFILKTAR AND ROMONTAJTAR<=:ROFSONTAR AND
bunlar yazılı ve bu şekilde çalışıyor bu kısıma SUM da eklemek istiyorum alanım ROGENELTOPL bu alanı toplatıp Label3 e yazdırmak istiyorum hepsi bu kadar.
yukarıdaki şekilde kullanırsanız sizin sql komutunuz uçmaz mı?
Yani sql.clear kullanarak hepsini silmiş olmuyor musunuz?
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ibquery1.Close;
ibquery1.SQL.Clear;
ibquery1.SQL.add('select sum (deger) from istatistik where tarih between :baslangic_tarihi and :bitis_tarihi');
ibquery1.ParamByName('baslangic_tarihi').AsDate:=strtodate('01.01.2005');
ibquery1.ParamByName('bitis_tarihi').AsDate:=strtodate('31.12.2005');
ibquery1.Open;
Label1.Caption:=FormatCurr('##,###,###,###',StrToFloat(ibQuery1.fields[0].AsString));
end;
Sum(Miktar) as Miktar şeklinde girdim bu seferde diğer alanların olmadığını söyleyor yanına bişeyler ekledim ama olmadı. Belli biz yazılış şekli varmı acaba
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
var
b : double;
begin
QBakiye.close;
Qbakiye.sql.Clear;
QBakiye.sql.add('select sum(tutar) from action where tarih>=:T1 and tarih<=:T2 and cariid=:cid and ba=0');
QBakiye.params[0].AsDate:=dxDateEdit1.date;
QBakiye.params[1].AsDate:=dxDateEdit2.date;
QBakiye.Params[2].AsCurrency:=Query1id.AsCurrency;
QBakiye.Open;
b:=QBakiye.fields[0].AsCurrency;
Label1.Caption := FormatCurr(##,###,###,###' b);
Kolay Gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
sako yazdı:Sum(Miktar) as Miktar şeklinde girdim bu seferde diğer alanların olmadığını söyleyor yanına bişeyler ekledim ama olmadı. Belli biz yazılış şekli varmı acaba
Eğer query nin fields editörünü kullanıp fields eklemişseniz size bu hatayı verebilir. Bu yüzden hesaplamaları ayrı bir query ile yapmanızı ve fieldsları vermemenizi tavsiye ederim. Ben sorgu ve hesaplamalar için ayrı queryler kullanıyorum.
Kolay gelsin.
Sonradan bişey eklemedim. Yok dediği alanların hepsi kendisinde var ve ayrı bi query kullanıyom zaten. sum (miktar) as miktar deyince miktarı kabul etti ama bu sefer diğer alanların olmadığını söylüyor..
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
sako yazdı:Benim problemim alanlarla alakalı galiba değiştirmem gereken bişey var ama bulamıyom.
Size yukarıda söyledim. Ya başka bir ibquery veya query ekleyin. Veya mevcut query nizdeki fieldsları silin.
Bunun için query nize sağ tıklayın. Fields editor u seçin, sağ tıklayıp select all seçeneğini seçin. sağ tıklayıp delete seçeneğini seçin.
sonra programınızı bir daha çalıştırın. Düzelmesi lazım.
Yukarıda mesajda verdiğim örneği query ye sağ tıklayıp fields editor a geçip add all fields deyip. Programı çalıştırdığımda bana sizinki gibi bir hata verdi.
Kolay gelsin.
Merhaba,
@sako
query nizin field editorunde fields olmadığından emin misiniz. Aynı zamanda sonucu dbgride alıyorsanız aynı zamanda onunda column editörünün boş olduğundan emin misiniz.
O query yi kullanan bir dbedit bileşeni varsa o da ona neden oluyor. Ben az önce denedim. Hata verdi. Yani query sonucunu bir dbgride atıyorsanız. dbgridin dışında herhangi bir dbedit de kullanılmayacak !!!!!!