FastReport da PageType ve Position ile ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Yusuf AYDIN
- Üye
FastReport da PageType ve Position ile ilgili
Delphi 7 ve Raporlama ve yazıcı çıktılarında FastReprt kullanıyorum.
A5 kağıda yan olarak bir etiket bastırmak istiyorum.
Bunuda Runtime anında ayarlamam gerekiyor.
frReport1.Pages.Pages.PageType := ??? (A5 için ne yazmalıyım...)
frReport1.Pages.Pages.????? := ???? ne yapmalıyımki dökümanım yan basılsın. (Sanıyorumki Position := ???? olmalı)
Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
A5 kağıda yan olarak bir etiket bastırmak istiyorum.
Bunuda Runtime anında ayarlamam gerekiyor.
frReport1.Pages.Pages.PageType := ??? (A5 için ne yazmalıyım...)
frReport1.Pages.Pages.????? := ???? ne yapmalıyımki dökümanım yan basılsın. (Sanıyorumki Position := ???? olmalı)
Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
- Yusuf AYDIN
- Üye
frReport1.Pages.Pages[0].PageType değilmiş
frReport1.Pages.Pages[0].pgSize olacakmış.
ile kontrol ettim.
DesingTime anında
A4 yapınca 9 değerini
A5 yapınca 11 değerini alıyor.
Run time anında değiştirmeniz bir şey ifade etmiyor.
Sadece Dizayn ettiğiniz formatta baskı yapıyor.
Bende problemimi raporu dizyn ederken sayfa ayarlaması ile halletim.
İlgilenenlere teşekkürler.
Not : Yan yada dik baskı için Orientation kullanılıyormuş Yanlış bilgilendirmemek için...
frReport1.Pages.Pages[0].pgSize olacakmış.
Kod: Tümünü seç
ShowMessage('Size :'+IntToStr(frReport1.Pages.Pages[0].pgSize));
DesingTime anında
A4 yapınca 9 değerini
A5 yapınca 11 değerini alıyor.
Run time anında değiştirmeniz bir şey ifade etmiyor.
Sadece Dizayn ettiğiniz formatta baskı yapıyor.
Bende problemimi raporu dizyn ederken sayfa ayarlaması ile halletim.
İlgilenenlere teşekkürler.
Not : Yan yada dik baskı için Orientation kullanılıyormuş Yanlış bilgilendirmemek için...
Selam Hazır fast report kullanıyorsun.
1-Bi sorum olacak dot matrix dökümü nasıl hallettin? ExportTxt filter hariç o yanlış yapıyor.
2-Hiç dotmatrix yazıcıdan Geniş kağıttan döküm almayı denedinmi? (Grafik format bile olsa)
Mesela SSK 4 aylık matbuu formlar var a4 den büyük bundada sizeları değiştirsende bir şey olmuyor ekranda iyi gösteriyor fakat yazıcıya geçince tanımlı yazıcın neyse o yazıcının desteklediği sayfa boylarını alıyor. Ayarladıgın sayfa boyu o yazıcının driverinde yoksa yemiyor.
Raporu Landspace yapamıyorsun bu seferde yazıyı dik çıkartıyor kagıda.
Selamlar,
Baska bir Fastreport kullanıcısı.
Recep MUT.
1-Bi sorum olacak dot matrix dökümü nasıl hallettin? ExportTxt filter hariç o yanlış yapıyor.
2-Hiç dotmatrix yazıcıdan Geniş kağıttan döküm almayı denedinmi? (Grafik format bile olsa)
Mesela SSK 4 aylık matbuu formlar var a4 den büyük bundada sizeları değiştirsende bir şey olmuyor ekranda iyi gösteriyor fakat yazıcıya geçince tanımlı yazıcın neyse o yazıcının desteklediği sayfa boylarını alıyor. Ayarladıgın sayfa boyu o yazıcının driverinde yoksa yemiyor.
Raporu Landspace yapamıyorsun bu seferde yazıyı dik çıkartıyor kagıda.
Selamlar,
Baska bir Fastreport kullanıcısı.
Recep MUT.
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
o milletin efendisidir."
Kendi sitelerinde bir forumları var o kadar.
Oradanda yazdıgın soruya cevap bile vermiyorlar.
"Nerede bu fast reportun destek ekibi" dedim ona bile zahmet edip cevap yazmadılar.
Kendi çabalarınızla araştıra araştıra buluyorsunuz. Fast report da yapamadığım hiç bir rapor tarzı kalmadı ama dotmatrix yazıcılara txt olarak düzgün yazdırmayı başaramadım. Kendi sitelerinde verdikleri örnekde basit raporlarda işe yarıyor ama çok kolonlu komplike raporlarda bi işe yaramıyor.
Destekleride kötü.
Şimdiye kadar aldığım componentler içinde devexpress kadar destek aldığım başka bir firma olmadı. Adamalar problemin çözümü için örnek source bile gönderiyorlar. Almak isteyen arkadaşlarada şiddetle öneririm.
Saygılarımla,
Recep MUT.
Oradanda yazdıgın soruya cevap bile vermiyorlar.
"Nerede bu fast reportun destek ekibi" dedim ona bile zahmet edip cevap yazmadılar.
Kendi çabalarınızla araştıra araştıra buluyorsunuz. Fast report da yapamadığım hiç bir rapor tarzı kalmadı ama dotmatrix yazıcılara txt olarak düzgün yazdırmayı başaramadım. Kendi sitelerinde verdikleri örnekde basit raporlarda işe yarıyor ama çok kolonlu komplike raporlarda bi işe yaramıyor.
Destekleride kötü.
Şimdiye kadar aldığım componentler içinde devexpress kadar destek aldığım başka bir firma olmadı. Adamalar problemin çözümü için örnek source bile gönderiyorlar. Almak isteyen arkadaşlarada şiddetle öneririm.
Saygılarımla,
Recep MUT.
o milletin efendisidir."
o milletin efendisidir."
- Yusuf AYDIN
- Üye
Recep bey,
Benim programımda kullanılan dot matris yazıcılar 80 kolon ama daha
öncedende biliyorum ki geniş şaryo yazıcılarda
Width ayarının 136 olarak ayarlanamsı gerkiyor olması gerekir.
En azından Dosta öyleydi dilerseniz bu konu üzerine yoğunlaşın.
Yazıcı formları ilgili daha önce yine www.DelphiTurkiye.com da bazı mesajlar okumuştum.
Sanırım Ramazan (@rsimsek) arkadaşımızın bu konuda açıklamaları vardı.
Arama kısmında "YAZICI AYARI" yazıp aratırsan bulabilirsin.
Bayram nedeni ile işyerimden bu gün ayrılacağım için, bu konuyada ancak bayramdan sonra bakabilirim.
Şimdiden iyi bayramlar.
Benim programımda kullanılan dot matris yazıcılar 80 kolon ama daha
öncedende biliyorum ki geniş şaryo yazıcılarda
Width ayarının 136 olarak ayarlanamsı gerkiyor olması gerekir.
En azından Dosta öyleydi dilerseniz bu konu üzerine yoğunlaşın.
Yazıcı formları ilgili daha önce yine www.DelphiTurkiye.com da bazı mesajlar okumuştum.
Sanırım Ramazan (@rsimsek) arkadaşımızın bu konuda açıklamaları vardı.
Arama kısmında "YAZICI AYARI" yazıp aratırsan bulabilirsin.
Bayram nedeni ile işyerimden bu gün ayrılacağım için, bu konuyada ancak bayramdan sonra bakabilirim.
Şimdiden iyi bayramlar.
Merhaba
Aynı problem ile bende karşılaştım ve forumda bir arama yapayım dedim. Ama bu başlıktan başka bir başlık bulamadım. Görüldüğü gibi bu başlık altında bu probleme çözüm bulunamamış. Biraz zaman harcayarak bu problemi hallettim. Bunu paylaşıp ve fastreport ile ilgili aklıma takılan başka bir soruyu yeni bir başlık açmadan sormak istiyorum.
Önce cevap:
Runtime anında sayfa üzerinde yapılan bu tip değişikliklerin aktif olabilmesi için sayfanın yeniden build edilmesi gerekli. Yani frReport1.BuildPage(PageIndex)
Benim sorum:
fastreport'da (aslında başka raporlama araçlarındada geçerli) oluşturulan rapor yazdırılmak istendiğinde eğer raporun kağıt tipi (A4, A5 vb..) kullanılan yazıcının desteklediği kağıt tipleri arasında yok ise yazıcının default kağıt tipi kullanılıyor.
Mesala raporda kağıt tipi "Custom" ama kullanılan yazıcının kağıt seçeneklerinde "Custom" kağıt tipi yok. Yada raporun kağıt tipi "A5" ama kullanılan yazıcının kağıt seçeneklerinde "A5" kağıt tipi yok. böyle bir durum oluştuğunda raporu tasarlarken verdiğim kağıt tipinde (ölçülerinde) nasıl çıktı alabilirim? Salak Qreport'un eski veriyonlarında böyle bir şey olduğunda hiç çıktı alamama yada programın kilitlenmesi gibi bir şeyede şahit olmuştum.
Aslında bu problemide farklı bir yöntem kullanarak hallettim. Ancak ileride farklı kağıt seçenekleri ile karşılaştığımda (büyük ihtimal ile) başka problemler çıkabileceğini fark ettim.
Aynı problem ile bende karşılaştım ve forumda bir arama yapayım dedim. Ama bu başlıktan başka bir başlık bulamadım. Görüldüğü gibi bu başlık altında bu probleme çözüm bulunamamış. Biraz zaman harcayarak bu problemi hallettim. Bunu paylaşıp ve fastreport ile ilgili aklıma takılan başka bir soruyu yeni bir başlık açmadan sormak istiyorum.
Önce cevap:
Runtime anında sayfa üzerinde yapılan bu tip değişikliklerin aktif olabilmesi için sayfanın yeniden build edilmesi gerekli. Yani frReport1.BuildPage(PageIndex)
Benim sorum:
fastreport'da (aslında başka raporlama araçlarındada geçerli) oluşturulan rapor yazdırılmak istendiğinde eğer raporun kağıt tipi (A4, A5 vb..) kullanılan yazıcının desteklediği kağıt tipleri arasında yok ise yazıcının default kağıt tipi kullanılıyor.
Mesala raporda kağıt tipi "Custom" ama kullanılan yazıcının kağıt seçeneklerinde "Custom" kağıt tipi yok. Yada raporun kağıt tipi "A5" ama kullanılan yazıcının kağıt seçeneklerinde "A5" kağıt tipi yok. böyle bir durum oluştuğunda raporu tasarlarken verdiğim kağıt tipinde (ölçülerinde) nasıl çıktı alabilirim? Salak Qreport'un eski veriyonlarında böyle bir şey olduğunda hiç çıktı alamama yada programın kilitlenmesi gibi bir şeyede şahit olmuştum.
Aslında bu problemide farklı bir yöntem kullanarak hallettim. Ancak ileride farklı kağıt seçenekleri ile karşılaştığımda (büyük ihtimal ile) başka problemler çıkabileceğini fark ettim.
Bu tazrzdaki raporlarınız için yazıcı ayarlarından kendiniz form oluşturup onu kullanabiliyorsunuz. Ben bu şekilde çözdüm. Ibm proprinterin algıladıgı a4,a5 gibi formlara AthSSK formu diye bir form oluşturdum ve yazıcı kagıt boyunu vs kendim tanımladım. Bu şekilde sorun çözülüyor.
Selamlar,
Selamlar,
o milletin efendisidir."
o milletin efendisidir."
Bu şekilde tabiki yapılabilir. Ben kendi denemelerimde bunu yapıyorum.
Ancak Her müşteride bunu nasıl yaparız? Belki kod yardımı ile yapılabilir fakat ne kadar sağlıklı olur?
Şunuda ekleyeyim WinXp'de çoğu yazıcı için "Custom" kağıt tipi desteklenmiyor (Yani yazıcı özelliklerinde böyle bir kağıt tipi yer almıyor). WinXp'ye desteklenmeyen kağıt tipleri eklenebiliyor ancak buda ekstra kod ve ekstra zaman demek.
Ancak Her müşteride bunu nasıl yaparız? Belki kod yardımı ile yapılabilir fakat ne kadar sağlıklı olur?
Şunuda ekleyeyim WinXp'de çoğu yazıcı için "Custom" kağıt tipi desteklenmiyor (Yani yazıcı özelliklerinde böyle bir kağıt tipi yer almıyor). WinXp'ye desteklenmeyen kağıt tipleri eklenebiliyor ancak buda ekstra kod ve ekstra zaman demek.