stokda duruma göre listeleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

stokda duruma göre listeleme

Mesaj gönderen selman »

selam
arkadaşlar herkese merhaba
Öncelikle bu tarz bir soru sorulmuşsa herkesten özür dilerim...Ancak şu an acil bir şekilde çözmem gerekiyor.Şöyle ki
Benim 4 ad.tablom var
bunlar
A tablosu------------->master tablo
B tablosu-------------->detay tablo
C tablosu -------------->detaya bağlı child tablom
D tablosu---------------->bu da detaya bağlı child tablo

Şimdi olay şu aslında benim A tablosunda firmalar var...B tablosunda
listeler var firmalara ait C de ise firma işlemleri D deise liste renkleri ni gösteren tablom var....Sorum şu proğramı kullanan kişi B tablosunda Durum diye bir alanım var ....ve Bu Durum alanını kullanıcı Aktif yazısını
getirdiği zaman liste aktif oluyor.....Şimdi C tablomda firma işlemlerinde yer alan ürün alanına yazdığım ürün direk otomatik kaydediyor...Ve ben listeye bağlı olan işlemlerden eklediğim ürünleri bir dbgridde gösteriyorum Eğer hangi listeler aktif ise o ürünleri göstermek..

Aslında left inner join yöntemiyle yapmaya çalıştım olmadı tam istediğim gibi.Yardımlarınız için şimdiden tşkler Herkese iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Şu tablomun şu alanında şu bilgiler var.
Ben şu yapıldığı zaman aşağıdaki sonucu istiyorum. gibi her tablodan bir iki örnek verebilir misiniz? Örnek olunca adapte olmamız daha kolay olur.
Ayrıca hangi vt yi de kulanacağınızı yazmamışsınız.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam öncelike verdiğiniz bilgiler için tşkederim....Sorunumu sadece join kullanarak çözdüm.Kullandığım Vt de firebird.ilgin için ayrıca
tşkederim.Kolay gelsin İyi çalışmalarf.