XP Klasik görünüm ve XP görünümü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
subscriber

XP Klasik görünüm ve XP görünümü

Mesaj gönderen subscriber »

Ben windows xp klasik görünüm kullanıyorum. yaptığım programı dizayn ederken bu görünümde dizayn ediyorum.
Örneğin bir panelin rengi clbluesky olarak belirledim. kendi windows görünümümde herşey normal problem yok. fakat xp görünümüne geçtiğimde belirlediğim renklerle alakası olmayan renkler ortaya çıkıyor. bunu nasıl düzeltebilirim.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

peki xp yi orjinal haline getirince tasarımdada farklı birşey mi cıkıyor.
yoksa hala clbluesky mi yazıyor
bence birde normal de compile edip denemen.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
subscriber

ben xp klasik görünümde çalışıyorum. Yazdığım programı kendi bilgisayarıma kurduğumda tüm renkler istediğim gibi çıkıyor.

Fakat örneğin xp stili varsayılan(mavi) görünümü kullanan bir kullanıcı programı kurduğunda beyaz denedim clbluesky denedim hep formun varsayılan rengi olarak çıkıyor. Bu olayı 2 ayrı xp de denedim 2 sindede aynı sorunla karşılaştım.
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

clskyblue'da sorun yoktur tahminimce. bence rengini bir daha kontrol edin, delphi'de ilgili nesnenin color özelliğinin skyblue olduğunuza emin misiniz? clMedGray'den sonraki renkler windows temasında kullanılan renk değişkenlerinden oluşmaktadır. Bunlardan birini kullandıysanız tema ve renk değişiklikleriniz programınıza da yansıyacaktır.
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
subscriber

Windows temalarından kullanmıyorum. Mesela clwhite kullanıyıroum panel rengi olarak ama tema xp görünüme geçtiğinde beyaz olarak seçtiğim yerlet clbtnface renginde görünüyor. aynı şekilde "$00A0A0A4" bu rengi kullanıyorum. xp görünümde clbtface renginde görünüyor. Benim delphidemi problem var acaba?
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

evet dediğiniz gibi ise bir sorun var gibi.
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Merhaba,

Panelin Parentbackground, parentcolor gibi özelliklerini true yapmış olabilirsiniz, ayrıca XPManifest kullanıyorsanız ondan da olabilir.

XPManifest kullanılınca, panelin rengi ne olursa olsun dikkate alınmıyor.
subscriber

evet problem xpmanifest ten kaynaklanıyormuş. xpmanifesti formdan kaldırmakta yetmiyor units kısmındanda xpman unitini silmek gerekiyor.
şimdi düzgün görünüyor.
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

İlk mesajı okuyunca manifest ile alakalı olabileceğini söyleyecektim ki o şekilde olduğu anlaşılmış zaten. Daha dün aynı şekilde görünümler ile sorun yaşamıştım uzun bi araştırmadan sonra manifesti kaldırmama rağmen uses kısmından kullanmaya devam ettiğini farkettim. :roll: Bu işte basit bi hatayı çözmek bile bazen uzun zaman alıyor :lol: