Delphi'de compenent yazma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
musaozturk1984e
Üye
İletişim:

Delphi'de compenent yazma

Mesaj gönderen musaozturk1984e »

benim sorum delphi'de öle bir compenent yazcağız ki mesela bir kişinin tc-kimlik nosunun doğru olup olmadığını ayrıca isim girişinde ben Ahmet yerine Ajmet yazdım. Program beni uyaracak. Compenettin kendi veritabanında Ahmet kayıtlı ama biz yanlış yazdığımız için uyarıda ya bizden bu yanlışı düzelmemizi yada bu ismi compenentin veritabanına kaydetmemizi sağlayacak. Örneğin Excel'de Veri doğrulama gibi yada Word'teki yaanlış yazılan bir yazının altını kırmızıyla çizmesi gibi.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
[/b]
Musa ÖZTÜRK
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.
Component'in veritabanından kasdettiğiniz nedir tam olarak?Ya da Component'ten kastınız?Bahsettiğiniz şeyler normal bir uygulamayı andırıyor fakat component'le nasıl bir bağlantı kurdunuz anlayamadım :roll:
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam. İlk mesajınız olduğunu görüyorum, hayırlı olsun...

- Sorunuzu çok geniş kapsamlı yazmışsınız. Programcılık bilginiz hangi derece bilmediğimden yorum yapmak istemiyorum.

- Hazır program mı yapmamızı istiyorsunuz, yoksa programı hazırladınız da bunu component haline dönüştürmeye mi çalışıyorsunuz.. ?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

?

Mesaj gönderen nosedive »

bu uygulamanın ne işe yarayacağını merak ettim..

Boyle bir componente ihtiyacım olurmu düşündüm...

Bu bir uygulama olursa daha mantıklı..?
musaozturk1984e
Üye
İletişim:

Compenent yazma

Öncelikle biz öle bir compenet yazacağız ki başka bir programcı benim compenent'imi kendi programına ekleyip kullanabilecek.

Ayrıca word'teki yazım klavuzu gibi görev yapacak.
Ben üniversite öğrencisiyim. Bu benim final için %50 not oranına sahip bir ödevim. bu ödevde tüm kullanılan tc-kimlik numaraları bulunacak. Yanlış bir tc-kimlik girildiğince kullanıcıya uyarıda bulunacak. Bu diğer alanlar içinde geçerli.

Burda sanırım hocanın bize uygulatmaya çalıştığı şey Veritabanından bağımsız program geliştirme'dir. Ayrıca Native bağlantı. Bunlar hakkında bilginiz varsa yardımınızı bekliyorum. :cry: İlginize teşekkür ediyorum.

İyi Çalışmalar :P
Musa ÖZTÜRK
musaozturk1984e
Üye
İletişim:

Compenent yazma

Yanlış anlamak için düzeltme: orda tüm kullanılan dan kasıt türkiyede kullanımda olan tc kimlik numaralarıdır.
Musa ÖZTÜRK
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Türkiye de tüm kullanılan tc numaralarını alma gibi bir şansın yok ama numaranın doğrumu yanlışmı oldup,ğunu anlamak çok kolay çünkü TC numaraları rastgele rakamlardan oluşmaz ve belli bir algoritmayla oluşturulur. Bunun da hazır procedure leri mevcut ve bağlantı kurduğun anda kontrolu yapıp true ya da false değer döndürüyor. Zaten piyasa da var olan bütün numara doğrulam programları bu fonksiyonu kullanıyor....

Kolay gelsin...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM