system tray ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
subscriber

system tray ile ilgili

Mesaj gönderen subscriber »

system trayde icon olarak görünen bir uygulamam var. Kullanıcı iconun üzerine sağ tıkladığında popupmenu açılıyor sonra örneğin popupmenu nün dışında bir yere tıkladığında popupmenu gizlemiyor kendisini. popupmenude bir yere tıklayıp tekrar dışarda bir yere tıklarsa bu sefer gizliyor.

Ben msn deki gibi olması istiyorum ama bendeki popupmenu açılınca tıklanmadan kapanmıyor. :roll:
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Re: system tray ile ilgili

Mesaj gönderen pro_imaj »

subscriber yazdı: Ben msn deki gibi olması istiyorum ama bendeki popupmenu açılınca tıklanmadan kapanmıyor. :roll:
Merhaba @subscriber sizdeki popup menünü ne olduğunu yazmamaışsınız bu bakımdan tam yardımcı olamıyacağım ama bu işler için biçilmiş kaftan Raize bileşenindeki systray bileşenini şiddetle kullanmanızı tavsiye ederim (paraya kıyarsanız)

Eğer hangi bileşeni kullandığınızı veya hangi kodları kullandığınızı yazarsanız daha farklı çözüm yollarının gelişeceğinden kuşkunuz olmasın.

Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen NewMember »

Arkadaşım biraz geç oldu ama hala ilgilenirsen eğer Jedi komponentleri içinde JVNonVisual sekmesinde JvTrayIcon componeni var.Bu komponent söylediğin özelliklere sahip bir component.
Kolay gelsin.