Virtual Private Network (Şube otomasyonu)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
turkcanfidan
Üye
Mesajlar: 380
Kayıt: 31 Eki 2005 03:26

Virtual Private Network (Şube otomasyonu)

Mesaj gönderen turkcanfidan »

s.a.

Şirketin 4 adet şubesi var. Tümü ADSL üzerinden internete bağlı. DSL hatlar üzerinden VPN destekli modemlerle şubeleri birbirine bağlamak mümkünmüş. Biraz araştırdım, ana makineye VPN tüneli olan bir DSL modem takıyomuşuz. ve statik IP alıyoruz. merkezdeki Server üzerinde uzakmasa üstü ile bir sistem kurmak istiyorum. Server'a kurduğun herhangi bir program tüm şube terminallerinde kurulmuş gibi olacak ve güvenlik sorunlarım olamayacak. İsterse virüs bulaşsın ister windows çöksün server çalışmasına devam edecek. programda vers. değişikliği yaptığın zamanda tüm terminallere yüklemiş gibi olacaksın. güzel bir fikir aslında.. bu konuda daha detaylı bilgisi olan var mı? mesela vpn modem nasıl kurulur, ne gibi sorunlar çıkabilir? ilave bir yazılım gerekiyor mu, yoksa xp nin özellikleri yeter mi?
serkan
Üye
Mesajlar: 666
Kayıt: 10 Tem 2003 12:08
Konum: bursa

Mesaj gönderen serkan »

veritabanı olarak ne kullanıyorsun sanırım firebird.evet dediklerin mümkün ama bişeyi anlamadım sen terminal server sisteminimi kurmak istiyorsun yoksa firebird veritabanının bir özelliği olarak veritabanı yolunu 192.xxx.xxx.xxx:c:\program\data gibi yazarsan xp varsa makinada 3050 portu açık olmalı.vpn nasıl yapılır sorusuna gelince mantığı hepsinde aynıdır heralde vpn kısmına girip adsl modem konsolundan
oraya ana makinanın ıp sini yazıp submit ediyon tabi bide password vermen lazım...bu tabi en basit anlatılışş şekli ayrıntısını takıldıkça yazarız
turkcanfidan
Üye
Mesajlar: 380
Kayıt: 31 Eki 2005 03:26

Mesaj gönderen turkcanfidan »

Veritabanı önemli değil, çünkü benim düşündüğüm sistemde veriler serverda tutulup işlenecek. Terminal sadece ekran görüntüsünü gösterecek bir konfigürasyonda olacak. Birde terminallere yeniden kurulum CD si koyacaksın. Herhangibir sorunda, virüs bulaşmasında falan XP yi yeniden kurup, sistemi çalışır hale getirecek.

Terminal sisteme uzak masaüstü bağlantısı ile bağlanıp, server üzerinde oturum açacak. Yalnız burada şu sorun olabilir, yazdır deyince server da terminaldeki yazıcı tanımlı olması yani sürücüsü yüklü olması lazım.
serkan
Üye
Mesajlar: 666
Kayıt: 10 Tem 2003 12:08
Konum: bursa

Mesaj gönderen serkan »

o zaman ana makinaya xp değil windows 2000 veya 2003 terminal server yüklersin..terminalde xp olsa daha iyi olur win98 de olabilir tabi.terminal serverda kullanıcı hesapları açıp terminalden bağlanabilirsin.bence bundan sonrasını sohbet kısmında sorsan daha iyi olur çünkü sorunun delphi veya veritabanıyla bir ilgisi yok..
sohbet kısmında bilen arkadaşlar yardımcı olur.. kolay gelsin
Cevapla