merhaba arkdaşlar
fastreport 2.5 kullanıyorum. raporlamada 3 tane ayrı ayrı sayfa dizayn ettim. 1.insinde müşteriyle ilgili bilgiler, 2 .sinde ürün özellikleri, 3.sünde ise fiyatlandırma kısmı var.
1.kısımda toplam kaç sayfa bulunduğunu yazdırmak istiyorum. [TOTALPAGES] şeklinde sistem değişkenlerinden ekliyorum. fakat toplam sayfa adedini 0 olarak gösteriyor. bunun için ayrı bir ayarmı yapmak gerekiyor? bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
kolay gelsin
iyi çalışmalar
fastreport 2.5 te toplam sayfa adedini gösterme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba ,
Sistem Değişkenleri tabında dikkat ederseniz, TotalPages ve TotalPages# adında iki değişken var bunlardan TotalPages# olanı kullanırsanız sorunsuzca çalıştığını göreceksiniz.
iyi çalışmalar.
Sistem Değişkenleri tabında dikkat ederseniz, TotalPages ve TotalPages# adında iki değişken var bunlardan TotalPages# olanı kullanırsanız sorunsuzca çalıştığını göreceksiniz.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
hocam mrb dediğiniz gibi de denedim. ama bana aşağıdaki hatayı veriyor.

Kod: Tümünü seç
HESAPLAMA SIRASINDA HATA OLUŞTU
[TOTALPAGES#]
RAPOR:FRREPORT1
NESNE MEMO66
TANINMAYAN İŞARET "TOTALPAGES#"
merhaba ,
fr 3.0 kullanıyorum sorun yaşamadım konuyla ilgili.
belki sizin sürümde bir bug olabilir.
fr 3.0 kullanıyorum sorun yaşamadım konuyla ilgili.
belki sizin sürümde bir bug olabilir.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
hocam 3.10 u kullanıyodum lisansızını. 5 sayfadan fazla çıktı vermeyince mecburen ücretsiz die 2.5 e döndüm. dediğiniz gibi 3.10 da sorun yaşamamıştım. ama bunda sorun çıktı.
peki başka bi tavsiyeniz varmı. mesela delphiden raporun kaç sayfa olduğunu buldurabiliyormuyuz? biliyomusunuz ? eğer öyle bişey varsa değişken olarak tanımlayıp yazdırırım.
kolay glsin
ii çalışmalar
peki başka bi tavsiyeniz varmı. mesela delphiden raporun kaç sayfa olduğunu buldurabiliyormuyuz? biliyomusunuz ? eğer öyle bişey varsa değişken olarak tanımlayıp yazdırırım.
kolay glsin
ii çalışmalar