Eş Zamanlı Komut Satırları...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Eş Zamanlı Komut Satırları...

Mesaj gönderen youutek »

Arkadaşlar benim sorum biraz karşık gibi geliyor muhakkak kolaydır ama ben yakalayamadım bir türlü sorum şu:

Aynı anda (eş zamanlı) birden fazla komut satırını nasıl çalıştıra bilirim üst satırın görevi bitmeden alttaki satır veya daha başka satır aynı formda aynı unit te aynı butonda vb. (aynı procedure de). Satırların sonuçlarının birbiriyle uzaktan yakından ilgisi yok birbirine bağlı değil onuda söleyim. Bi el atıp yardımcı olursanız sevinirim

Çok teşekkürler herkeze

NE BİLDİĞİNİ PAYLAŞMAZSAN NE BİLMEDİĞİNİ ÖĞRENEMEZSİN...

:oops: :lol:
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

viewtopic.php?t=5085&highlight=createprocess

buradaki en son gkimirti'nin kodda WaitForSingleObject kodlarını silerseniz istediğiniz gibi bir sonuç ortaya çıkacaktır.
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

merhaba,

Sorunuzu biraz daha açar mısınız, buna neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Yani yazdığınız kodların çalışması çok fazla zaman almıyorsa zaten hemen hemen senkronize bir şekilde çalışır (arada mutlaka mikrosaniyeler olacaktır tabi).
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

açıklama

Mesaj gönderen youutek »

örnek olarak çok fazla sayıda veri olan bir dosyada sorgulama ve yükleme başlattığımda 2 3 dk alıyor bu arada programın beklemsini istemiyorum mikroda olsa saniye farkı olacak ama burda esas amaç çalışan satır sonlanmadan diğer satıra geçmeyi sağlamak

İLGİNİZE TEŞEKKÜR
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba , budurumda MultiTHread lar devreye giriyor, forumda basit örneklerini MultiThread olarak aratırsanız bulabilirsiniz. iyi çalışamalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Teşekkür

Mesaj gönderen youutek »

slm...

vkadaman abi ilgine çok teşekkür ederim arattırdım ve şöyle bi adres buldum

viewtopic.php?t=1693&highlight=thread

fakat programa uyarladığımda ilk satırda hemen hata veriyor heralde bi compenet eksiğim var bi yardımcı olursan sevirim çok saol...

:oops: :oops: :oops: :oops: