s.a
Forumda kısa bir araştırma yaptım ve bu konu ile alakalı iki tane güzel bilgi buldum, ama benim asıl istediğimi yapmıyor.
Benim istediğim:
Mesela bir tane büyük form var, oradan bir şekilde yeni bir form açtırıyoruz ve eski büyük formumuzun üzerine açılıyor. Yeni açılan bu küçük formu ne yapmalıyız ki programda (küçük form kapatılıncaya kadar) sadece o form aktif kalsın. Yani o küçük form dışında bir yere tıklandığında tekrar o küçük form aktif olsun.
Açılan formun her zaman üstte kalması ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Birde şunu dene.İster propertiesden istyersen de aşğıdaki kod ile yapabilirsin.Bu Kod ile Form1 hep üstte kalır.
Kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
Form1.FormStyle:=fsStayOnTop;
Bu arada showmodal i$leminde dikkat etmen gereken 2 tane husus var.. Mdi yapi kullaniyorsan, ilk oncelikleAncestor yazdı:ana1,5 saattir bunun için mi uğraşıyomuşum ben
![]()
lazio teşekkür ederim, tam istediğim şey
Değiştirme:Forumda yaptığım araştırma sonucunda bunu görmüştüm ama tam olarak ShowModal komutunun işlemini yapmıyor.Form1.FormStyle:=fsStayOnTop;
İlgilendiğiniz için teşekkürler.
form1.formstyle := FsNormal;
form1.visible := false;
form1.showModal;
yapmalisn.. eger kullanmiyorsan...
form1.visible := false;
form1.showmodal;
demelisin.. Yoksa "cannot show visible form modal" gibi bir hata verir ( tam hatirlamiyorum.. ) Mdi formlari da hide edemediginden dolayi, form'u once FsNormal style yapacaksin ki (kodla) ondan sonra showmodal yapabilmek icin...
Aklinda bulunsun diye dedim