Arkadaşlar
Table ı open yaparken try except bloğu kullanıyorum ve istisna oldugunda bir hata msg ı cıkartıyorum. Ancak
1-) hata oldugunda hem benim hata mesajın cıkıyor hemde baska bır hata mesajı cıkıyor. bu ıkıncı mesajı nasıl engelleyebılırım ? Kullandığım Kod Şu Şekilde;
Try
Table.Open;
Except
on E: Exception do
Showmessage('bıdıbıdı'+E.Message );
end;
Bu Kod sonucunda hem benim belirlediğim msj cıkıyor hemde Table: "Cannot Perform this operation on a closed dataset" diye msg veriyor. Hata mesajının içeriği önemli değil önemli olan bu hata nın cıkmaması bunu nasıl sağlıyabılırım ?
2. sorum ise bu istsina msjını örneğin bir formda verıyor. ve ben istisna olunca sozkonusu formu kapatmak ıstıyorum except bloguna form1.close dediğimde program hata verıyor ve çalışmıyor
Except
Form1.Close // Burda Hata Veriyor
ben bu except kod blogunda soz konusu forumu nasıl kapatabılırım.
Sorularıma Cevap verirseniz cok sevınırım.
İyi Çalışmalar
Try - Exception Sorunları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba ,
1. Sorunuz ;
Kendi mesajınızı haricinde derleyici mesajını delphi ortamında alırısınız EXE yi dışarıdan çalıştırdığınızda sadece sizin mesaj görüntülenir Delphi ortamındada korunmuş bloklarda oluşan istisnaları görmek istemiyorsanız Tools / Debugger Options / Language EXceptions sekemesinde yer alan , Stop on Delphi Exceptions seçeneğini de-aktif duruma getirmelisiniz.
2.Sorunuz ;
dedikten sonra eğer bir satırdan fazla kod icra edilecekse begin end arasına alınmalıdır yani kodunuz ,
şeklinde olmalıdır. iyi çalışmalar.
1. Sorunuz ;
Kendi mesajınızı haricinde derleyici mesajını delphi ortamında alırısınız EXE yi dışarıdan çalıştırdığınızda sadece sizin mesaj görüntülenir Delphi ortamındada korunmuş bloklarda oluşan istisnaları görmek istemiyorsanız Tools / Debugger Options / Language EXceptions sekemesinde yer alan , Stop on Delphi Exceptions seçeneğini de-aktif duruma getirmelisiniz.
2.Sorunuz ;
Kod: Tümünü seç
Except on E: Exception Do0
Kod: Tümünü seç
try
..
..
Except
begin
Form1.Close // Burda Hata Veriyor