Quick Report da Sıra Numarası vermek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Raporun DATASET i ne Çift tıkladığınızda açılan Fields Editöre Sağ tıklayın ve New Field komutunu uygulayın gelen ekranda FieldName kısmına "sayi" tipini integer ve Field Find seçeneğinide Calculated yapıp onaylayın, dataset inize "sayi" adında yeni bir integer sanal alan eklemiş olacaksınız. bu sanal alanı da tıpkı diğer veri alanlarınız gibi bir QrDBText e bağlayıp sıra numarasını göstermek üzere konumlandırın.
DATASET inizin OnCalcField olay metoduna şöyle bir kod ekleyin,
Dataset inizin adını (SQL Kullanamadığınızdan dolayı) Table1 olarak kabül ediyorum

Kod: Tümünü seç

if  Table1.bof then Table1sayi.asinteger:=0;
Table1sayi.asinteger:=Table1sayi.asinteger+1;
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ASE
Kıdemli Üye
Mesajlar: 518
Kayıt: 28 Ağu 2003 03:17
Konum: samsun
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Meseleyi gereksiz uzatıyorsunuz. Yıllardır rapor hazırlıyorum ve en az takıldığım sorun bu olmuştur emin olun. Yazın query i bağlayın dataseti rapora bu kadar.

Hazır bu işi çok iyi yapan bileşenler varken Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok. QrSysData bu iş için tasarlanmış hazır numaralı bi alanınız yok sa eğer.


Kolay gelsin...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...


ASE YAZILIM
ASE
Kıdemli Üye
Mesajlar: 518
Kayıt: 28 Ağu 2003 03:17
Konum: samsun
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Evet illa query kullanılmayacaksa @vkamadan'ın yöntemi (daha önce de yazmıştım) geriye kalan en iyi yöntem.
Kolay gelsin

ASE yazdı:Bunun için autocalc alan oluşturup raporu göstermeden önce 1 den başlayıp kayıt sayısı kadar +1 yapın. Sanırım en makul çözüm bu. Filtre değilde SQL kullanmış olsaydınız QRSysData yine normal sırasında verecekti numaraları.
Kolay gelsin....
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...


ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
mymenis
Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 05 Oca 2005 04:37
İletişim:

Mesaj gönderen mymenis »

herkese ilgilerinden dolayı teşekkür ederim. Saygılar
Cevapla