Zip komutları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Zip komutları
Merhaba Yapıtığım programda zip komutları ile dosyaları winzip kullanarak sıkıştırmak istiyorum. Delphinin winzip sıkıştırma komutları varmı teşekkür ederim.
-
- Üye
Mustafa Hocam ben o compenti yükledim aba tupboper onguardta olduğu gibi çok fazla bişi anlayamadım örlekeride inceledim ama beceremedim delphiturk kodbankıda şöyle bir komut buldum ama şu komutlarıda çalıştıramadım bana yardımcı olursanız sevinirim kodlar şöyle
Kod: Tümünü seç
********Sıkıştırma****************************
bir dosyayı sıkıştırmak:
örnek dosya: dosyam.pas
(başlangıçta exenin yolunu verin)
winzip32.exe /noadddialog -% -x C:\dosyam.zip C:\dosyam.pas
dosyam.pas dosyası dosyam.zip olarak sıkıştırılıyor...
Bir klasör sıkıştırılmak istenirse
winzip32.exe /noadddialog -% -x -r C:\Belgelerim.zip C:\Belgelerim
Belgelerim klasörü Belgelerim.zip olarak sıkıştırılıyor.
******Sıkıştırılmış dosyaları açmak***********
Dialog kutusu ile açmak için
winzip32.exe /extract C:\dosyam.zip
istediğiniz yere dialog kutusu olmadan açmak için
winzip32.exe -% /extractX C:\Dosyalarim C:\Dosyalarim.zip
Dosyalarim.zip C:\Dosyalarim klasörüne açılıyor...
Merhaba,
hocam çok basit bir olay aslında. Bir tane AbZipper koy ve ayarlarını aşağıdaki mesajda olduğu gibi yap. Kodlar da orda var.
viewtopic.php?t=736&highlight=abbrevia
Yazacağım yine aynı şeyler. Anlatın tarzı sorular pek açık olmuyor, nereyi anlamadın ise onu yaz daha detaya girebiliriz o zaman. Ama çok birşey de yok yani, 4 ayar, 4 satır kod
Winzip ile bu olayı yapmak için ekstra dosyaları var onu yüklemen lazım. Ama bence Abbrevia kullan. Bildiğim kadarıyla Winzip zaten bu komut eklentilerine destek ve garanti vermiyor.
Kolay gelsin.
hocam çok basit bir olay aslında. Bir tane AbZipper koy ve ayarlarını aşağıdaki mesajda olduğu gibi yap. Kodlar da orda var.
viewtopic.php?t=736&highlight=abbrevia
Yazacağım yine aynı şeyler. Anlatın tarzı sorular pek açık olmuyor, nereyi anlamadın ise onu yaz daha detaya girebiliriz o zaman. Ama çok birşey de yok yani, 4 ayar, 4 satır kod

Winzip ile bu olayı yapmak için ekstra dosyaları var onu yüklemen lazım. Ama bence Abbrevia kullan. Bildiğim kadarıyla Winzip zaten bu komut eklentilerine destek ve garanti vermiyor.
Kolay gelsin.
-
- Üye
- DarkEternal
- Üye
- DarkEternal
- Üye